...

Tuinhuis of Blokhut: Wanneer Heb Je een Vergunning Nodig?

Tuinhuis

Droom je ervan om een gezellig tuinhuis of een rustieke blokhut in je achtertuin te plaatsen? Bij Blokhutwereld.nl begrijpen we je verlangen naar een eigen buitenparadijs. Maar voordat je je bouwplannen in gang zet, is het belangrijk om te weten of je een vergunning nodig hebt. Laten we eens kijken naar de regels rondom vergunningsvrij bouwen van bijgebouwen.

Wanneer kun je vergunningsvrij bouwen?

Goed nieuws! In de meeste gevallen heb je geen bouwvergunning nodig voor je tuinhuis of blokhut. De regels zijn de laatste jaren versoepeld, waardoor je vaak zonder zorgen kunt bouwen. Hier zijn de belangrijkste voorwaarden:

  1. Nokhoogte: Je tuinhuis mag niet hoger zijn dan 3 meter.
  2. Vloeroppervlakte: Het totale oppervlak mag niet meer dan 30 m² bedragen.
  3. Privégebruik: Je gebruikt het tuinhuis niet om in te wonen of voor commerciële doeleinden.

Waar moet je op letten bij het plaatsen?

Ook al is je bouwwerk vergunningsvrij, er zijn nog steeds regels waar je rekening mee moet houden:

  • Plaatsing: Zet je tuinhuis naast of achter je permanente woning, niet in de voortuin.
  • Afstand tot de openbare weg: Houd minimaal 1 meter afstand van de weg of openbaar groen.
  • Afstand tot de erfgrens: Bij een vloeroppervlakte van meer dan 10 m², moet je 1 meter van de erfgrens blijven.

Wat als je toch een vergunning nodig hebt?

Soms, bijvoorbeeld bij een groter bijgebouw of een afwijkende locatie, heb je wel een vergunning nodig. Twijfel je? Neem dan contact op met je gemeente. Zij kunnen je precies vertellen wat in jouw situatie mag.

Blokhutwereld.nl: Jouw partner in droomtuinhuizen

Bij Blokhutwereld.nl vind je een ruime selectie tuinhuizen en blokhutten die meestal vergunningsvrij te plaatsen zijn. Of je nu op zoek bent naar een compacte blokhut voor je tuinspullen of een ruim tuinhuis als buitenkantoor, wij hebben het perfecte model voor jou.

Bovendien bieden we professionele montageservice aan. Zo kun je zonder zorgen genieten van je nieuwe buitenruimte, terwijl wij zorgen voor een vakkundige plaatsing.

Tot slot

Een tuinhuis of blokhut is een geweldige aanvulling op je tuin. Met de juiste informatie over vergunningen en plaatsing, staat niets je meer in de weg om je droomtuin te realiseren. Bezoek Blokhutwereld.nl en ontdek ons assortiment. Samen maken we van jouw tuin een waar paradijs!

Bekijk ons assortiment tuinhuizen en blokhutten

Lees meer over onze professionele montageservice

Heb je nog vragen over vergunningen of het kiezen van het perfecte tuinhuis? Neem gerust contact met ons op. Bij Blokhutwereld.nl staan we altijd voor je klaar met deskundig advies.