Impregneren tuinhuis

Al onze blokhutten zijn ook geïmpregneerd leverbaar. Door het impregneren zal de levensduur van de blokhut aanzienlijk worden verlengd (let op! U kunt uw blokhut zelf ook zeer goed behandelen met  Jotun Visir primer). Onze blokhutten worden met professionele vloeistoffen geïmpregneerd, waardoor er langdurige bescherming ontstaat tegen schimmels en insekten. De blokhut is direct na binnenkomst gereed om opgebouwd en/of gebeitst te worden. Wij kunnen de door u aangekochte blokhut impregneren in de kleuren groen of bruin. Afhankelijk van de gekozen impregneerkleur zal deze na 7 tot 16 maanden langzaam vergrijzen. Uiteraard kunt u de blokhut, indien gewenst, direct of een aantal maanden later na de opbouw beitsen in de door u gewenste kleur. 

 

Voordelen impregneren dompelmethode

Voordelen zelf impregneren met kwast en  Jotun Visir primer

- alle onderdelen van het product worden behandeld

- balken worden volledig behandeld (rondom)

- bespaart uzelf tijd (indien u zelf gaat schilderen)

- goedkoper dan dompel-impregneren

de kwast brengt meer druk op het hout dus de Impraline dringt dieper in het hout

 

Veel gestelde vragen omtrent het impregneren: 


Blijft het glas in de ramen tijdens het impregneren? 

Ja, glas blijft gewoon in de ramen/deuren. Deze worden door ons grotendeels na het impregneren gereinigd. Het glas kan gereinigd worden met: HG keramische ovenreiniger. Er is geen verschil tussen enkel- of dubbelglas.  

 

Worden opgeklamte delen, zoals garagedeuren ook geïmpregneerd? 

Ja, alle delen worden behandeld, ook opgeklampte delen. 

 

Tast het impregneren ook hang- en sluitwerk aan? 

Voor zover bij ons bekend na jaren impregneren, niet. De sloten en schilden van de deuren worden overigens gedemonteerd voordat ze geïmpregneerd worden. 

 

Moet ik het huis ook nog schilderen nadat het geïmpregneerd is? 

U dient het huis te schilderen nadat het geïmpregneerd is. Als u kiest voor impregneren met de dompel-methode moet u een maand wachten voor u uw blokhut beitst. Als u ervoor kiest om zelf uw blokhut te impregneren met Jotun Visir primer, wordt u aangeraden dit zo snel mogelijk te doen, het liefst binnen een maand na het impregneren. Let op dat u wel één of twee dagen wacht tot de  Jotun Visir primer opgedroogd en ingetrokken is. 

 

Kunt u ook Komo keur impregneren met 10 jaar garantie?

Nee, wij zijn gestopt met het onder hoge druk impregneren van blokhutten en tuinhuizen. Veelal gingen balken krom trekken na het impregneer-proces.