Verf & beits

Smaken verschillen. De kleur van uw blokhut is daarom een persoonlijke keuze. De kleur die u kiest speelt een belangrijke rol in uw tuin. De tuin is immers een verlengstuk van uw woonkamer, een plek waar u ontspant, lekker buiten bent en vrienden en familie ontvangt. Dat maakt de blokhut en de kleur waarin deze geschilderd is zo persoonlijk. Gelukkig bent u bij Blokhutwereld aan het juiste adres voor uw blokhut van A tot Z. Wij leveren de verf mee met uw tuinhuis, in de door u uitgekozen favoriete kleur: zo bespaart u tijd en geld. Ziet u uw blokhut al staan in uw tuin, compleet en geschilderd? Hieronder leest u onze uitleg over de beits en welke het beste bij u past.


Hermadix verfbeits, watergedragen verfbeits geschikt voor:

Behandeled hout: Houtdecor verfbeits

Wat is Hermadix verfbeits en wat zijn de eigenschappen? Hermadix verfbeits is een watergedragen alkydharsverf, verkrijgbaar in verschillende transparante en dekkende kleuren. De verfbeits is geschikt uitermate prettig voor houten constructies, zoals tuinhuizen, blokhutten, chalets en houten garages. Kenmerken van de beits zijn:

 

  • Enorme kleurkeuze en RAL kleuren mogelijk
  • Het kan moeiteloos over bestaande schilderwerken, het makkelijk verwerkbaar en sneldrogend
  • Na vele jaren bladdert de verf niet
  • Geen nare verflucht, geen schadelijke stoffen 

Jotun verfbeits:

Langdurende verfbeits waar je ongeveer 10 á 12 jaar geen onderhoud meer aan hebt! Elastische verf die mee werkt me het hout van uw blokhut, waardoor de verf nog minder snel scheurt. Dit product kent zijn oorsprong in Noorwegen, waar veel markt is voor houtbouw en de verf is speciaal ontwikkeld om uw blokhut, tuinhuis of chalet te beschermen. Het verschil met Hermadix-verf is dat Jotun garant staat voor nog betere kwaliteit en langere duur tussen schildersbeurten in.

 

Ook Jotun-verfbeits is te verkrijgen in zowel transparante als dekkende kleuren en er wordt aangeraden om de blokhut minstens twee lagen te schilderen. De verf kan in elke kleur gemengd worden, dus er is altijd een kleur voor u bij. 

 

 

Onbehandeld hout: Impraline + verfbeits

Een onbehandelde blokhut dient eerst behandeld te worden met een preventieve laag Hermadix Impraline, om zo een basislaag aan te brengen tegen insecten en schimmels. Dat kunt u tijdens de bouw doen of  nadat het huis staat. Daarna schildert u de blokhut af met houtdecor verfbeits, zowel bij Hermadix als Jotun. 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Wij willen graag de blokhut in dezelfde RAL-kleur als bijvoorbeeld ons woonhuis. Kan dat?

Ja dat kan. Geeft u het RAL-nummer door, dan zorgen wij dat de verf in de gewenste RAL-kleur wordt meegeleverd.

 

Hoe weet ik zeker dat de kleur naar mijn smaak is?

Wij bieden zowel trendy als klassieke kleuren aan. Voor elk wat wils. In onze showroom hebben we van alle kleuren geschilderde delen hout, zodat u met uw eigen ogen niet alleen de kwaliteit van de blokhutten kan beoordelen, maar ook de kleur van uw keuze!

 

Kan ik de blokhut ook spuiten met een verfspuit?

Bij Hermadix kan dat. Het voordeel van watergedragen beits is, dat je de spuit zo met water schoonspoelt. U kunt daarvoor bijvoorbeeld de verfspuit van Wagner, model W-550 gebruiken. U dient houtdecorbeits iets te verdunnen met water, niet meer dan 10%. Impraline hoeft niet verdunt te worden. Bij Jotun is dit ook mogelijk, vraag daarbij onze medewerkers voor instructies.