...

3 tips voor de aanschaf van een blokhut

Deventer 2,5x3,4 44mm (15)

Steeds vaker zien we, dat onze tuin een verlengstuk is van onze woning. Niet voor niets kiezen we vaker voor een overkapping ,serre of blokhut. Vooral laatstgenoemde is de afgelopen jaren enorm in populariteit gestegen. Mede doordat we de afgelopen twee jaar niet naar het buitenland konden, zagen we dat mensen steeds meer investeerde in zowel het huis als de tuin. Het grote voordeel, wat een blokhut met zich meebrengt, is dat deze multifunctioneel is. Je kunt hem, indien het formaat dit toelaat gebruiken als zit plek wanneer de temperatuur buiten nog niet het gewenste niveau heeft bereikt, maar ook als opslag. Niet iedereen heeft namelijk de beschikking over een garage of schuur, waar je je fietsen of andere spullen in kunt opslaan. Een blokhut kan dan wel degelijk uitkomst bieden.

 

Formaat

Niet iedereen heeft de beschikking over een enorme tuin, houd hier dan ook rekening mee tijdens de zoektocht naar een voor jou geschikt blokhut. Wanneer de blokhut meer dan de helft van je tuin bestrijkt, dan zal dit ten koste gaan van de nodige uurtjes die jij wellicht wel in je tuin wilt doorbrengen. Het formaat is dus bepalen voor welke blokhut jij gaat. Je kunt het namelijk zo fraai maken, als dat je dit zelf wilt. Je kunt zelfs een lening aanvragen, wanneer jij zelf niet de beschikking hebt over voldoende financiële middelen. Uiteraard is het ook een mogelijkheid om simpelweg je wensenlijstje ietwat aan te passen.

 

Soort

Blokhutten zijn er in allerlei vormen en maten, dat betekent, dat je voor jezelf goed moet bepalen wat jij mooi vindt en niet geheel onbelangrijk ook functioneel is. Wil je een blokhut puur ter opslag of wil je ook een gedeelte waar je rustig kunt zitten. Kies je voor laatstgenoemde, dan kan het wellicht handig zijn om te kiezen voor een blokhut met schuurtje. Daarnaast is ook de keuze voor het type dag en de keuze voor de wanden een essentiële en bepalende factor in de uiteindelijk prijs. Kortom, voldoende factoren om rekening mee te houden. Het advies is dus ook, om te beginnen met het vaststellen van het budget en vanuit daar te kijken wat de mogelijkheden zijn.

Op maat

De kosten voor een blokhut op maat kunnen flink in de papieren lopen, met de steeds verder oplopende houtprijzen, kan het dus verstandig zijn te kiezen voor een zogeheten ‘bouwpakket’ in plaats van de kiezen voor maatwerk. Tegenwoordig vind je namelijk zowel online als in de plaatselijk bouwmarkt een enorm aanbod aan verschillende soorten blokhutten en tuinhuisjes. Het kan dus verstandig zijn eerst hier eens een kijkje te gaan nemen om je vervolgens een rustig te gaan oriënteren naar waar je nu exact naar op zoek bent. Het kan namelijk heel goed zijn, dat een bestaand model niet volledig aansluit op de wensen die jij hebt, maar door een kleine aanpassingen wel. Dit zal je ten opzichte van een volledig op maat gemaakte blokhut onderaan de streep flink wat geld kunnen schelen.