...

3 tuintrends die niet mogen ontbreken in 2024

De tuin is een plek waar we veel waarde aan hechten. Het is dan ook belangrijk dat de tuin er fantastisch uitziet. Elk jaar zien we weer een aantal trends verschijnen op het gebied van tuinen. Ook in 2024 zijn er weer een aantal nieuwe trends. Ben je benieuwd naar welke tuintrends jij echt niet mag missen? Dan hebben we hieronder drie van de belangrijkste trends voor je op een rij gezet. Ideaal als je vindt dat je tuin weer toe is aan een opknapbeurt!

1. Houtlooktegels

Houtlooktegels zijn zeer populair in 2024. Deze tegels zijn een combinatie van beton en hout. Houtlooktegels zien er uniek uit, ze zijn heel anders dan de standaard tegel. Hout kan er fantastisch uitzien, maar het heeft ook een aantal nadelen. Zo kan het bijvoorbeeld gaan rotten en niet elke houtsoort is even hard. Wanneer je voor houtlooktegels kiest, heb je de voordelen van hout, maar de nadelen niet. Zo heb je zowel de voordelen van hout en beton, ideaal dus! Ben je geïnteresseerd in een mooie bestrating met een houtlook? Dan is Stratenmakers-gigant.nl een aanrader.

2. De zwemvijver

Ook de zwemvijver is iets dat de laatste jaren ontzettend in populariteit aan het stijgen is. De zwemvijver is iets anders dan een zwembad. Het heeft daadwerkelijk het uiterlijk van een vijver, maar is wel schoon genoeg om in te zwemmen. Wanneer jij het prachtig vindt om te zwemmen in een natuurlijke omgeving, dan is een zwemvijver in de tuin echt ideaal. Je hebt veel verschillende mogelijkheden met de zwemvijver.

3. Kunstgras

Kunstgras zien we dit jaar weer steeds meer verschijnen. Het onderhouden van een tuin kost natuurlijk erg veel tijd. Het is logisch dat mensen hun tuin liever niet meer om de zoveel tijd maaien. Veel mensen besluiten daarom om voor kunstgras te kiezen. Het bespaart je inderdaad erg veel tijd als je voor kunstgras kiest, maar niet iedereen vindt het even mooi. Ben jij hier wel een liefhebber van? Dan kan je zeker overwegen om kunstgras te laten plaatsen in je tuin. Dit hoeft absoluut niet duur te zijn!