Alles over rolgordijnen

Blokhutwereld.nl Een blauw-witte keuken met een witte tafel, stoelen en rolgordijnen.

Er zijn veel verschillende soorten raamdecoratie, dit ruime aanbod is heel fijn maar maakt de keuze niet makkelijker. Daarom is het belangrijk dat je altijd van tevoren even goed inleest en onderzoek doet waar je nou naar op zoek bent. 

Verschillende rolgordijnen

Rolgordijnen zijn beschikbaar in verschillende soorten, stoffen en transparanten. Verduisterende rolgordijnen zijn vooral populair in de slaapkamer. Deze kunnen namelijk een ruimte volledig verduisteren en laten geen licht door. Dit zorgt ervoor dat je kunt genieten van een donkere kamer en uitgerust wakker kan worden zonder dat de vroege ochtendzon je kamer binnen schijnt. Niet hebben verduisterende gordijnen alleen invloed op je lichtinval, maar ook op de akoestiek. Een rolgordijn met een dikke stof vangt namelijk geluidsgolven op. Daarnaast hebben ze ook een isolerende functie. In de warme zomer houden de verduisterende rolgordijnen de warmte buiten en in winter juist andersom. De dikke stof creëert namelijk een stilstaande laag lucht tussen raam en rolgordijn, dit zorgt voor een isolerende laag. 

Woon je aan een drukke straat of heb je weinig privacy, dan kun je daar met lichtdoorlatende rolgordijnen verandering in brengen zonder dat je lichtinval verliest. Deze semi-transparante stof is laat namelijk wel licht door, maar je kunt er niet doorheen kijken. Daarom zijn lichtdoorlatende rolgordijnen de perfecte raamdecoratie voor je privacy. Op deze manier heb je geen last van de drukte in de straat of nieuwsgierige voorbijgangers. 

Om sfeer te creëren dan zijn transparante rolgordijnen de juiste raamdecoratie. Ze zijn een mooie verrijking van je interieur en zorgen dat je altijd natuurlijklicht in huis hebt. Transparante rolgordijnen zijn voor je privacy niet ideaal. De stof is namelijk transparant, je kunt hier dus doorheen kijken. Daarom komen deze vaak voor bij woningen die een mooi uitzicht naar buiten hebben of uitkijk op de tuin. Transparante rolgordijnen zorgen voor een warme en gezellige sfeer in huis. Ze voegen wat toe aan je interieur en huisstijl. Als de felle zon naar binnen schijnt dan filteren deze rolgordijnen de felle zonnestralen en krijg je een warme en sfeervolle gloed in huis.

De diversiteit van rolgordijnen

Naast normale rolgordijnen zijn er ook duo rolgordijnen beschikbaar, deze worden steeds populairder en komen steeds meer voor. Een duo rolgordijn bestaat uit lichtere en donkere stofstroken die elkaar overlappen. Dit zorgt ervoor dat je eenvoudig kunt spelen met je lichtinval en privacy. Duo rolgordijnen hebben een speels beeld en zijn daardoor erg tijdloos. Deze moderne zebra gordijnen of roljaloezieën, hoe ze ook wel genoemd worden, worden met de tijd populairder. Rolgordijnen zijn ook beschikbaar op een draai of kiepraam en op dakramen. Ideaal voor als je opzoek bent naar raamdecoratie voor op je zolder.