...

Blokhut laten plaatsen, wat kost dat?

Een blokhut in je tuin is een goede investering. Je krijgt er extra woonruimte voor terug. Die waardevolle extra ruimte kun je optimaal benutten. Je woonhuis kan meer waard worden als je een mooie blokhut in je tuin hebt staan. Ook zijn kwalitatief goede blokhutten erg mooi om te zien. Grote blokhutten hebben de allure van een complete villa. Je kunt blokhutten voor veel doeleinden gebruiken, bijvoorbeeld als opslagruimte of kantoor. Maar ook als mancave of als een tiny house in je eigen achtertuin is de blokhut te benutten. Blokhutten zijn tegenwoordig zo mooi dat ze ook gebruikt worden als atelier of kantoor. Een blokhut van formaat in een tuin plaatsen is een fors karwei. Je kunt dit zelf doen of uit handen geven aan een vakman. Als je het laat doen door een timmerman, kunnen de kosten oplopen.

Kosten blokhut laten plaatsen

De kosten voor het laten plaatsen van een blokhut zijn afhankelijk van de uurprijs van een timmerman. Deze kosten al snel meer dan dertig euro per uur. De vakman is met een klein tuinhuisje in een dag klaar, maar al snel tussen de vijftien en twintig uur bezig met het plaatsen van een gemiddeld formaat blokhut. Een grote blokhut is een fors karwei dat mogelijk tussen de twintig en veertig uur in beslag neemt. De kosten voor het vakkundig laten plaatsen van een blokhut kunnen dus ook flink oplopen als je al die manuren betalen moet. Vooraf een offerte laten maken is daarom sowieso altijd verstandig, maar hoe ga je het financieren? Je kunt ook een blokhut kopen waar de plaatsingskosten al bij in zitten. Het bedrijf dat de blokhut verkoopt, komt het gebouw dan ook in je tuin plaatsen. De plaatsingskosten zitten in dat geval bij de totaalprijs inbegrepen. Het voordeel is dat je geen omkijken hebt naar het opbouwen, het nadeel is dat je de opbouwkosten niet kunt beperken.

Blokhut plaatsen in je tuin, kosten financieren

Als je een blokhut wilt laten plaatsen door derden en je hebt het geld voor een vakman niet cash tot je beschikking, dan kun je geld lenen. Hoewel een kleine blokhut plaatsen niet al te duur hoeft te zijn, kun je ook een groot model blokhut nodig hebben. Dan zal de prijs om de blokhut te laten plaatsen hoger worden. Een paar duizend euro voor het plaatsen van een grote blokhut is dan niet ondenkbaar. Ook dat moet gefinancierd worden. Je kunt geld lenen van een bank, gebruikmaken van een stukje krediet op (bijvoorbeeld) een creditkaart, of je kunt bij familie of kennissen geld lenen. Het voordeel van lenen zonder rente spreekt voor zich. Lenen bij een bank heeft als voordeel dat je maandelijks aflost, maar als nadeel dat het geheel nog duurder uitkomt door de rente die je moet betalen.

Blokhut zelf plaatsen

Zelf een blokhut plaatsen is natuurlijk het goedkoopste. Je moet echter ervaring hebben met secuur timmerwerk. Dit is een klus waarbij je goed moet kunnen klussen en het is aan te raden het minimaal met twee personen te doen. Zoek bij voorkeur hulp van iemand die ervaring heeft met het plaatsen van tuinhuizen of blokhutten, zodat het gebouw straks aan al je verwachtingen voldoet.