Het belang van het goed op slot doen van je blokhut

Inbrekers zijn meestal op zoek naar een zo makkelijk mogelijke klus om te klaren. Het is een misverstand dat inbrekers enkel achter de grote vrijstaande woningen aangaan waar ogenschijnlijk meer te halen valt. In tegendeel zij zijn meestal op zoek naar panden waarvan bijvoorbeeld de deuren en/of ramen open staan of de bewoners niet thuis zijn. Het maakt hierbij niks uit of het een grote of kleine woning is die niet goed beveiligd is.

Omdat bij een blokhut in tegenstelling tot een huis makkelijker te zien is of er zich iemand in het pand bevindt is het van groot belang dat je je blokhut goed op slot doet wanneer je deze achterlaat en dat deze voorzien is van goede sloten.

Altijd deuren en ramen goed afsluiten

Zoals gezegd zijn inbrekers meestal op zoek naar een gelegenheid waarbij zij gemakkelijk een pand kunnen betreden om vervolgens pas te kijken wat er van waarde kan worden gestolen. Het binnenkomen van een pand is de handeling waarbij de inbreker de meeste risico loopt en daarom moet je dit natuurlijk zo moeilijk mogelijk maken. Bij een blokhut is makkelijk te zien of er iemand thuis is of niet en daarom is het hier nog belangrijker dat je geen ramen of deuren open laat staan. Tevens is het belangrijk dat de blokhut van goede sloten voorzien wordt zodat deze afgesloten zijn niet makkelijk open te breken zijn.

Goede sloten voor een blokhut

Net zoals bij een normale woning is het ook bij een blokhut van belang dat de deuren en ramen van goede sloten worden voorzien. Op die manier kunnen inbrekers de deuren en ramen niet makkelijk forceren of openbreken en heeft dit een afschrikkende werking. Voorbeelden van goede sloten zijn de sloten met een keurmerk. Zo is er het bekende SKG (Stichting Kwaliteit Gevelbouw) keurmerk en zijn er sloten verkrijgbaar met een Politie keurmerk veilig wonen.

Als je blokhut nog niet van dergelijke sloten is voorzien dan is het aan te raden om je eens te laten adviseren door een slotenmaker wat de mogelijkheden zijn om je blokhut beter te beveiligen. Besef dat het altijd beter is om een inbraak te voorkomen door nu in goede sloten te investeren dan te wachten totdat het te laat is en je waardevolle spullen gestolen zijn