Terug naar weblog overzicht

 

Creëer je eigen wellness-blokhut

09-12-2020

Creëer je eigen wellness-blokhut

Houd jij van luxe en ontspanning? Kies er dan voor om je blokhut om te toveren tot een heus wellnessoord. Zo creëer je de perfecte plek om te ontspannen na een drukke dag. Je kan dit doen door een whirlpool of regendouche te plaatsen, maar ook details spelen een belangrijke rol. Deze vormen de finishing touch waarmee je de ruimte extra gezelligheid geeft. In dit artikel lees je er alles over. 

Heerlijk baden in een bubbelbad

Met een bubbelbad voorzie je de blokhut van een echt wellnessgevoel. Het bad staat in de eerste plaats voor pure luxe en ontspanning. Daarnaast heeft een bubbelbad een gunstig effect op lichaam en geest, waardoor lichamelijke klachten verminderen en de gemoedstoestand verbetert. Om dit ultieme relaxmoment compleet te maken heb je de mogelijkheid om heerlijke aroma’s toe te voegen. De geuren hebben een kalmerende werking zodat je volledig tot rust komt. Een bubbelbad kopen doe je eenvoudig online bij Maxaro of ga langs in één van de showroom.

Stoom afblazen in de stoomcabine

Naast de whirlpool is ook een stoomcabine ideaal om je eigen spa te creëren. De cabine zorgt voor mentale rust en biedt daarnaast allerlei andere voordelen. De stoom ontspant namelijk de spieren, reinigt de luchtwegen en versoepelt de huid. Bovendien heeft de stoomcabine een ingebouwde regendouche, zodat je na de stoomsessie meteen alle stress van je afspoelt. Een douche stoomcabine kan je het ook wel noemen.

 De royale waterstralen van een regendouche

Als je geen stoomcabine met douchefunctie wenst te plaatsen, dan mag een losse regendouche absoluut niet ontbreken in de wellness-blokhut. De brede en volle waterstralen zorgen voor een nóg aangenamere douchebeleving. Combineer de regendouche met een douchecabine, of ga voor een inloopdouche met een glazen wand. Zo behoud je een ruimtelijk effect in de blokhut.  

Sfeermakende details

Ook kleine details hebben een grote invloed op de sfeer in de ruimte. Denk bijvoorbeeld aan zachte handdoeken, een knusse badmat en kaarsen die zorgen voor warmte en gezelligheid. Voorzie de blokhut van een fijne temperatuur en leg vooraf je badjas reeds klaar, zodat je het warm blijft hebben na het baden of douchen.

Badkamermeubel voor opbergruimte

Wanneer je klaar bent met ontspannen is het tijd om al je badkamerspullen weer netjes op te bergen. Een badkamermeubel van 80 cm is ideaal qua formaat om in een blokhut te plaatsen. Dit exemplaar is geschikt voor een enkele wastafel en biedt bovendien voldoende opbergplaats. Op deze manier blijft de ruimte altijd netjes opgeruimd.