Dakpanprofielplaten boven je hoofd

Om je blokhut, tuinhuis of houten garage helemaal af te maken, denken wij bij Blokhutwereld ook aan de bedekking voor uw dak. Naast het leveren van gratis dakshingels (bij standaard tuinhuizen), is het ook mogelijk om dakpanplaten of dakpanprofielplaten te leveren.  Heel leuk, maar wat heb je er aan, en wat is het verschil?

Dakpanplaten en dakpanprofielplaten dienen ter bescherming van uw dak tegen regen, wind en felle zon. Ze isoleren het dak niet, maar bieden wel een goede mogelijkheid om steenwol boven op het dak te plaatsen. Verder zorgen ze voor een geleidelijke waterafvoer tijdens een regenbui, zodat uw dak niet te veel vocht zal opnemen. Verder zijn ze licht van gewicht, wat voordelig is voor de belasting van uw dak.

Het verschil tussen dakpanplaten en dakpanprofielplaten is de vorm van deze dakbedekking. Waar dakpanplaten een wat gladder en gelijkmatiger oppervlak hebben, worden dakpanprofielplaten gekarakteriseerd door diepe groeven. Blokhutwereld levert alleen dakpanprofielplaten. De platen zijn in verschillende kleuren leverbaar.

Het nadeel van dakpanplaten is dat er bij regen wat meer geluid onstaat. BIj dakshingles is dit minder erg.

De dakpanplaten en dakprofielplaten worden in verschillende maten geleverd, zodat ze altijd perfect bij uw blokhut passen. Onze dakplaten worden geleverd rechtstreeks van de fabriek uit Noord-Europa en daarom bieden wij de scherpste prijs aan van Nederland, maar toch een zeer goed product. U kunt de dakbedekking bekijken op de site in de showroom of bellen naar Blokhutwereld en onze medewerkers vragen om meer informatie.