Terug naar weblog overzicht

 

De 3 dingen die u onder andere met een blokhut kunt doen

29-01-2019

Steeds vaker kopen huishoudens een blokhut voor in de tuin. Zij vinden het fijn om extra opbergruimte te creëren of gebruiken de blokhut om bijvoorbeeld een eigen kantoor of hobbyruimte van te maken. Heeft u onlangs een blokhut gekocht maar weet u niet zo goed

wat u hiermee moet doen? In dit artikel willen we u graag op enkele ideeën brengen wat u met deze blokhut allemaal kunt doen.

1.  Een tweede woning

Veel mensen hebben een blokhut aangeschaft om te gebruiken als tweede woonruimte. Dit doen ze vaak als verlengstuk van hun eigen woning. Zeker tijdens de zomermaanden is een blokhut ideaal om  de tuin te hebben zodat daar de benodigde spullen in kunnen worden opgeslagen die tijdens de warme maanden veelvuldig worden gebruikt.

 

Anderen maken van hun een blokhut een soort gastenverblijf voor als ze bijvoorbeeld logees krijgen. Zij creëren dan een soort mini-woning voor hun gasten met een eigen keuken, slaapkamer en badkamer. Hierdoor hoeven de gasten de hoofdbewoners niet te storen en kunnen ze gebruikmaken van hun eigen faciliteiten.

2. Een kantoorruimte creëren

Steeds meer mensen benutten ook de mogelijkheid om thuis te gaan werken. Zij maken van hun blokhut dan een inspirerende werkruimte zodat ze daar rustig kunnen gaan werken. Hierdoor raken ze ook niet afgeleid door de overige gezinsleden. Sommige huishoudens hebben niet de optie om binnen hun eigen woning een werkkamer te creëren en dan kan een blokhut de ideale uitkomst bieden. Het voordeel is dat deze geheel naar eigen wens kan worden ingericht zodat het een perfecte kantoorruimte kan worden.

3. Een eigen hobbyruimte

Ook worden blokhutten vaak gebruikt om hobby’s uit te oefenen. Iemand die bijvoorbeeld van schilderen houdt, kan in deze ruimte een eigen atelier maken. Zij kunnen dan ongestoord schilderen zonder steeds de boel te hoeven verbouwen. Maar ook voor het verzamelen van spullen kan een blokhut dusdanig worden ingericht dat het uitermate geschikt is voor een hobbyruimte.

Kies de blokhut die bij u past

Heeft u inmiddels genoeg ideeën opgedaan wat u met uw blokhut kan doen? Dat is namelijk erg handig om te weten zodat u een blokhut kunt uitkiezen die daarbij past. Een blokhut die is bedoeld als gastenverblijf heeft hele andere eisen dan één die moeten fungeren als nieuwe werkplek. Bedenk daarom van tevoren wat u met de blokhut zou willen doen zodat u zeker weet dat u er één kiest die past bij uw situatie.