De beste manier om te verven

Alles wordt leuker met een kleurtje! Daarom bieden wij u bij blokhutwereld verschillende kleuren verf aan om uw blokhut mee te laten stralen. Dekkend of transparant, vel of juist zacht van kleur… Niks is te gek! Maar hoe krijg je dat mooie kleurtje nou zo stralend mogelijk op uw blokhut? Als semi-ervaren schuurschilderaar geef ik u graag een paar tips over hoe u het best uw blokhut kan verven.

Allereerst: trek oude kleding aan! Nadat ik een prachtige garage in prachtig groen mocht verven, kon mijn prachtige broek vol groene verfspetters de prachtig groene prullenbak in. Verder is het handig om uw ramen, ondergrond (en misschien zelfs kozijnen, als u deze een andere kleur wil) af te plakken met tape, zodat deze niet onbedoeld onder rondslingerende verfklodders komt.

Als u na deze voorbereidingen begint met verven, zijn hier nog wat dingen waar u tijdens het verven rekening mee moet houden. Zo is het aan te raden om voor het mooiste resultaat altijd “met het hout mee te verven” en om klodders verf meteen te egaliseren voor ze drogen. Klodders kunt u minimaliseren door niet te veel verf op uw roller/kwast te doen, tenzij u besluit dat uw haar en gras ook wel een nieuw kleurtje kunnen gebruiken. Rollers en kwasten zijn uw beste vrienden tijdens het verven: waar de rollers veel oppervlak verven in weinig tijd, helpt een kwast u met het dekken van de kleinste hoeken en gaten. Het gebruiken van een verfspuit is ook mogelijk – wel wordt dan aangeraden om de verf aan te lengen met een beetje water voor beter gebruik.

De laatste tip die ik u wil meegeven: neem lekker een dagje vrij! Kies een dag waarop het zonnetje schijnt, zet de radio aan en verf samen met uw echtgenoot of een vriend(in). Verven is een vrij rustgevende bezigheid en met gezelschap wordt het alleen maar leuker. En als vele handen licht werk maken, heeft u aan het eind van de dag nog zat tijd om samen wat te eten voor een filmpje te pakken. Een perfecte afsluiting van uw productieve dag!