Terug naar weblog overzicht

 

De magie van een tuinhuis

27-07-2013

De eerste hittegolf in Nederland sinds 2007 is een feit - en hoewel sommigen dan liever aan de ventilator gekluisterd zitten, is het voor anderen een welkome uitnodiging om eens in de tuin te liggen. Met stille jaloezie denk ik aan deze mensen, gezien ik (terwijl ik dit schrijf) nog geen tuin heb. Daarentegen zit ik wel in de grootste en meest comfortabele blokhut die ikzelf ooit gezien heb.

 

In de toekomst zie ik mezelf al zitten: voor mijn eigen houten tuinhuisje, met een barretje en ingebouwde sauna, om even tot rust te komen. Het liefst ook nog met een jacuzzi voor de ingang en genoeg ruimte om eventueel nog een fiets of vier neer te zetten. Het beeld van op een warme zomeravond voor mijn tuinhuisje te barbecueën doet mijn hart smelten. En ook in de winter vanuit mijn sauna door de sneeuw weer naar binnen rennen en even doen alsof ik in Finland ben brengt een lach op mijn gezicht... Misschien wat vroeg om daar op je 21ste over te dagdromen, maar gezien ik min of meer 3 dagen per week omgeven ben door houten huisjes ben ik al verkocht. Binnenkort gaan we met z'n allen bbq-en. Als je overigens een bqq kopen wilt, kijk dan even online: er is een hoop te vinden!

 

Het handige aan zo'n tuinhuisje is dat het zo flexibel is - je kan er een zomerse huiskamer van maken, je fietstrofeeën exposeren of alleen je fiets. Het is leuk voor je kinderen in de zomer, of voor je konijnenhok in de winter. Eigenlijk is een tuinhuis nooit een overbodige luxe, plus het zal altijd prachtig staan bij de geraniums. 

 

Maar wat je ook met je (toekomstige) tuinhuis doet: zorg voor een muggenlamp op je luifel, gezien die beesten en de bijbehorende bulten een beetje afbreuk doen aan de magie van je tuinhuis.

 

Marsh (Blokhutwereld)