Terug naar weblog overzicht

 

De voordelen van een op maat gemaakt tuinhuis

21-03-2019

Niet iedere tuin is even makkelijk om een tuinhuis in te plaatsen. Soms heb je net een lastige hoek of is de grootte van je tuin niet groot genoeg voor een standaard tuinhuis. Ook het design van veel kant en klare tuinhuizen laat de wensen over. Je kunt daarom ook een tuinhuis op maat laten maken. We leggen je graag uit wat de voordelen van een op maat gemaakt tuinhuis zijn.

Geheel naar eigen wens

Wanneer je een eigen tuinhuis laat maken kan je al je wensen aangeven. Ga je het tuinhuis gebruiken als opslagruimte of als lounge plek? Wanneer je het gaat gebruiken als lounge plek zal je wellicht voor een andere uitstraling kiezen dan voor een opslagruimte. Een knus tuinhuis met een enkele deur en een zadeldak is voor de een perfect, terwijl de ander liever voor een licht tuinhuis met grote openslaande deuren en een veranda kiest. De keuze ligt helemaal aan jou!

Invloed op de materiaalkeuze  

Wanneer je een tuinhuis op maat laat maken kun je zelf het materiaal kiezen. In de meeste gevallen wordt een tuinhuis van hout gemaakt. Dit zorgt voor een natuurlijke uitstraling en is makkelijk te onderhouden. De dikte van het hout heeft veel invloed op de isolatie en uitstraling van het tuinhuis. Dikker hout geeft al snel een luxere en stevigere uitstraling. Het hout kan worden behandeld met diverse lakken of verf. Maar ook kunststof wordt gebruik voor de bouw van tuinhuizen. Kunststof tuinhuizen gaan lang mee en zijn gemakkelijk zelf in elkaar te zetten. 

Rekening houden met de rest van de tuin

Wanneer je een tuinhuis op maat laat maken kun je goed rekening houden met de rest van de tuin. Wil je bijvoorbeeld dat het tuinhuis gehele breedte van de tuin beslaat en strak tegen de schutting komt te staan, of wil je er nog langs kunnen lopen met een prullenbak? Ook de aanwezigheid van grote bomen of een lastige hoek kan reden zijn voor een aanpassing op maat. Kies je voor een tuinhuis met een veranda op maat? Houdt dan van tevoren rekening met de betegeling van de plek.

Extra mogelijkheden

Omdat het tuinhuis op maat gemaakt wordt kun je ook speciale wensen aangeven. Wanneer je bijvoorbeeld een jacuzzi in je tuinhuis wilt plaatsen kan hier rekening mee worden gehouden met de afmetingen. De aanwezigheid van stopcontacten is dan ook noodzakelijk. Maar ook zaken zoals extra isolatie en goed hang en sluitwerk kunnen aangebracht worden. 

Op maat gemaakt zonder lang te wachten

Tegenwoordig verloopt het proces van een tuinhuis op maat laten maken erg snel. De tijden van weken of maandenlange levertijden zijn voorbij. Wanneer je wensen in kaart zijn gebracht wordt er een tekening of video van het idee gemaakt waar je vervolgens feedback op kunt geven. Na goedkeuring wordt het tuinhuis gefabriceerd en door specialisten in elkaar gezet. Je weet dan zeker dat de afmetingen kloppen en het tuinhuis van hoge kwaliteit is. Vervolgens kun je het hele jaar door genieten van een tuinhuis dat perfect in je tuin past!