...

Dit heb je nodig voor het bouwen van een blokhut!

Tuinhuis De Kwakel 4x6m incl. luifel 44mmtuinhuizen5

Dit heb je nodig voor het bouwen van een blokhut! 

Voor veel ambachtslieden en houtbewerkers is het bouwen van een blokhut een levenslange droom en het ultieme persoonlijke project. Het is de kans om alle vaardigheden en technieken die je hebt geleerd in praktijk te brengen om iets speciaals te bouwen dat generaties lang warmte en comfort zal bieden aan je familie en vrienden. Als je erover denkt om deze spannende uitdaging aan te gaan, kan een steiger kopen van belang zijn, al hangt dit van de hoogte van je blokhut af. Wel is het sowieso van belang om de onderstaande benodigdheden aan te schaffen!

Elektrisch gereedschap 

Elektrisch gereedschap staat bovenaan de lijst van de meest kritische gereedschappen voor het bouwen van blokhutten. We hebben het over het werken met veel hout – van het dak en de muren tot de vloeren en de fundering. Vergeet niet om ervoor te zorgen dat de bladen voor je elektrische zagen zijn schoongemaakt en geslepen en dat je de juiste bladen hebt voor afkort- en ripperzaagtoepassingen. Essentiële elektrische gereedschappen voor het bouwen van een cabine zijn een accuboormachine, elektrische schroevendraaier, decoupeerzaag en cirkelzaag. Als je je hut uit boomstammen bouwt, zal een kettingzaag je veel tijd besparen, maar als je van de uitdaging houdt, zal een bijl het lukken. 

Handgereedschap

Er zijn veel kleine en grote taken die je moet uitvoeren om een ​​blokhutproject zelf uit te voeren. Het kan zelfs zijn dat je je materialen on-the-fly moet bewerken of zelfs oogsten terwijl je op een bordestrap staat. Zorg ervoor dat je de scherpe randen in je arsenaal hebt om elke klus aan te kunnen, inclusief een mes, bijl, handzaag, ijzerzaag en metaalschaar. Door dit te doen, zul je in staat zijn om de materialen aan te passen. 

Stroomsystemen

Als je elektrisch gereedschap gebruikt bij de bouw van je blokhut, wat experts zeker aanrader, moet je natuurlijk ook voor een betrouwbare stroombron zorgen als die ter plaatse niet direct beschikbaar is. Zorg er daarom voor dat je je draagbare generator test voordat je aan je project begint, om er zeker van te zijn dat je over het benodigde sap beschikt om je bouwklus van stroom te voorzien. Aanvullende energiesystemen die je kunt overwegen voor je blokhutproject zijn overigens lampen of een lichttoren zodat je ook ‘s nachts kunt werken en verwarmingen en koelsystemen voor temperatuurbeheersing in de hut.

Klein gereedschap en accessoires

Wanneer je op een afgelegen bouwplaats werkt, is het moeilijk en tijdrovend om terug naar huis te moeten rennen voor iets dat je gewoon over het hoofd hebt gezien. Bewaar daarom je gereedschapskist met alles wat je nodig hebt om elke stap van het project te voltooien bij of in de blokhut als dit mogelijk is. Benodigdheden zijn hamers, elektrische tape, meetlint, een schop, een schrijfgerei, een waterpas, een rechte staaf, een vierkante tang en een felle zaklamp. Denk er ook aan om je boormachine, boren, spijkers, schroeven en andere benodigde hardware in te pakken voordat je begint aan het bouwproject.