Terug naar weblog overzicht

 

Drie tips voor het bouwen van de perfecte blokhut!

06-12-2022

Momenteel zien we het vaak voorbij komen: Men wilt graag een nieuwe blokhut bouwen, of wilt een bestaande blokhut verbouwen. Vooral in de grote steden komt een blokhut als tuinhuis steeds vaker voor. Het is namelijk de ideale brug tussens de kamer binnenshuis en de tuin. Maar waar moet je beginnen?

Met behulp van deze blog kunnen we je helpen met het bouwen van de perfecte blokhut. Zo kun je dadelijk genieten van een ontzettend mooie buitenkamer die perfect aansluit op jouw wensen!

 

Tip #1: Denk goed naar over de opzet en bouw van jouw blokhut

 

Dus je wilt een blokhut bouwen? Een blokhut is een uitstekende uitbreiding van jouw woonruimte, voornamelijk omdat het relatief goedkoop is en vrij kan worden ingevuld. Tevens kun je jouw blokhut gemakkelijk isoleren, zodat je jouw blokhut gedurende het hele jaar kunt gebruiken.

Daarnaast is het handig om vooraf al te kijken naar de uiteindelijke functie van jouw blokhut. Een blokhut is tegenwoordig enorm populair als het aankomt op het realiseren van extra ruimte, maar dat betekent ook dat het per functie anders wordt ingevuld.

Denk hierbij aan een kweekkamer voor groente, fruit of bloemen die minder goed bestand zijn tegen het weer, een speelkamer voor de kinderen of een sportruimte. Elke ruimte moet je anders indelen, als je dit vooraf kunt bepalen bespaar je jezelf veel moeite!

 

Tip #2: Geef jouw blokhut de juiste invulling

 

Als je eenmaal weet wat voor blokhut je wilt gaan bouwen en welke kleuren hierin terug gaan komen, is het tijd om naar de inrichting te kijken. Het interieur van jouw blokhut is namelijk cruciaal voor het complete plaatje, vooral omdat je stiekem best vaak binnen de blokhut blijft.

Momenteel wordt er vaak gekozen voor interieurs die erg natuur vriendelijk zijn. Denk hierbij aan natuurlijke kleuren als bruin, groen en blauw en natuurlijke materialen als steen en hout. Nu heb je het geluk dat je met een blokhut werkt, dus met het materiaal komt het wel goed. Echter zou je deze elementen prima kunnen verwerken in de meubels die je wilt kiezen. Zo kun je kiezen voor een bankstoel gemaakt van hout, die vervolgens voorzien is van diep blauw kussens. Of misschien een bijzet tafeltje met een groene top?

Ook accessoires kunnen hier goed van pas komen. Een stenen schaal, houten beeldjes of een tapijt in een royale en luxe groene tint. Dit is namelijk een ontzettend makkelijke manier om de natuur door te trekken!

 

Tip #3: Maak gebruik van LED verlichting

 

Uiteraard speelt LED verlichting ook een belangrijke rol bij het creëeren van de perfecte blokhut. En heb je de mogelijkheid om zaken in het plafond te verwerken of om het plafond te verlagen? Dan zijn inbouwspots een prima keuze voor jou! Deze spots zijn verkrijgbaar in tal van verschillende vormen en maten, geven een fijne hoeveelheid licht en zijn ook nog eens slim te maken!

Daarnaast kun je er ook voor kiezen om te mixen met verschillende lampen, zoals wandlampen en staande lampen. Met een grote variatie van verlichting van bijvoorbeeld LetsLeds kun je jouw blokhut namelijk voorzien van tal van lampen. Denk hierbij aan slimme verlichting met een uitgebreid kleurenpalet (meer dan 16 miljoen!), spots met een dim to warm effect of kleuren met een extra warm kleurtje. Zo kun je jouw blokhut nóg sfeervoller maken!