Terug naar weblog overzicht

 

Een blokhut verven - Beits bij Blokhutwereld

13-07-2013

Om bladderend verfwerk te voorkomen kunnen wij bij al onze houten producten Houtdecor Verfbeits van Hermadix meeleveren. Deze beits zorgt ervoor dat uw hout mooi beschermd blijft.

Deze watergedragen beits van alkydhars (natuurlijke olie) is oplosmiddelvrij en zonder lood of cadmium. De alkydhars geeft als eigenschap dat de beits zich uitstekend hecht aan het hout, hierdoor is het hout beschermd tegen alle weeromstandigheden.

 

Houtdecor Verfbeits kan gebruikt worden op vuren en grenen hout. Het is zeer belangrijk dat het hout schoon, droog en vetvrij is voordat u begint met beitsen. Er is verder geen grondverf nodig, wij raden het wel aan om het hout eerst te behandelen met Hermadix Impraline. Hierdoor zal het hout nog langer mooi blijven.
Deze verfbeits kan in vele verschillende kleuren besteld worden, geeft geen nare verflucht en is niet schadelijk voor het milieu.

 

Een alternatief voor verfbeits is Hermadix Tuindecoratiebeits. Deze beits voorkomt het vergrijzen van geïmpregneerd hout. Zonder bescherming wordt geïmpregneerd hout langzaam grijs door de zon, de watergedragen tuindecoratiebeits van Hermadix gaat dit tegen en beschermt het hout tegelijkertijd tegen weersinvloeden. Deze beits kan op nieuw of oud hout, is snel drogend en heeft geen nare verflucht. U hoeft ook niet te schuren voor onderhoudslagen.

Ook deze beits is verkrijgbaar in diverse kleuren. Of u nou de natuurlijke uitstraling wil behouden of er een kleurrijk geheel van wil maken, met deze beits is dat geen probleem.

 

Als onderlaag voor al deze verschillende van beitsen raden wij Impraline Pre-Activ aan. Dit is een watergedragen voorbehandelingsmiddel die het hout extra bescherming biedt tegen houtrot en schimmel. Deze transparante impregneermiddel is kwastbaar en mens- en milieuvriendelijk. Wij raden het aan om dit als onderlaag te gebruiken bij al onze blokhutten.

 

Voor het beste resultaat raden wij een combinatie aan van Impraline en Houtdecor Verfbeits. Hierdoor zal uw huisje zo goed als nieuw blijven, ook door de jaren heen. Het is enkel nodig de verfbeits eens in de 4 tot 5 jaar te vernieuwen. Het hout hoeft niet geschuurd te worden, alleen schoongemaakt. Hierom vinden wij bij Blokhutwereld deze combinatie ideaal voor bijna elke blokhut.