...

Een comfortabele slaapkamer creëer je op deze manier

Blokhutwereld.nl Een comfortabele slaapkamer creëren met een bed voorzien van een groen en grijs dekbed.

Een comfortabele slaapplek creëer je op deze manier

Het is een plek waar we tot rust komen en onszelf even kunnen ‘opladen’: slaapkamers. Ze zijn cruciaal voor je mentale gezondheid en het is daarom erg belangrijk dat jouw slaapkamer een ruimte is waar jij goed kunt rusten. Hieronder lees je een aantal eisen waar een goede slaapkamer aan voldoet.

Volgens onderzoekers is het belangrijk om niet te veel tijd in je slaapkamer rond te brengen. Zo lang we onze slaapkamer alleen linken aan een plek waar we slapen, is onze nachtrust ook beter. Probeer dus vooral niet alles in deze kamer te doen. Het is in studentenhuizen bijvoorbeeld logisch dat een slaapkamer zowel een plek is om te slapen als studeren, maar let op dat je ook genoeg naar buiten gaat en niet alles in dezelfde ruimte doet.

Een belangrijke factor die de slaapkamer een comfortabele plek maakt, is de hoeveelheid licht. En dan hebben we het zowel over licht dat naar binnen straalt als de lampen. Zonnestralen zijn goed voor ons humeur en het is daarom belangrijk dat slaapkamers genoeg licht naar binnen laten. Ook lampen zijn belangrijk: felle lampen zijn vaak ongezellig en warme verlichting nodigt meteen uit tot ontspanning. Toch moet je opletten dat er niet te veel licht naar binnen schijnt. Een verlichte kamer is ’s nachts niet fijn. Ben dus kieskeurig in het kiezen van gordijnen en zorg dat je de juiste lampen ophangt.

Een belangrijk, misschien wel hét belangrijkste onderdeel van je slaapkamer: het bed. Het is logisch dat comfortabele bedden zorgen voor een goede nachtrust, maar besteed ook aandacht aan de plek waar je het bed plaatst. Zo zullen sommigen minder goed slapen wanneer een bed zo staat dat je niet met het hoofd naar de deur ligt. Je hebt dan immers minder goed in de gaten wie er binnenkomt en voelt je misschien minder op je gemak. Ook is het minder praktisch om je bed in een hoek te plaatsen. Hierdoor is het namelijk lastiger om dekbedovertrek te verschonen.  

Bovenstaande factoren kunnen je helpen bij het creëren van een comfortabele plek, maar de meubels in je kamer zorgen ervoor dat jij je thuis voelt. Of je nu beschikt over een kamer van zes vierkante meter of veel meer ruimte tot je beschikking hebt: zorg ervoor dat je meubelstukken kiest die passen bij jouw stijl. Een tip: op VidaXL kun je kiezen uit een enorm assortiment meubels voor een groot publiek.