...

Een sauna in je tuin

Een sauna in je tuin

Vind je het ook zo heerlijk om te ontspannen in de sauna, maar moet je daar steeds voor naar de spa/sauna? Er is een oplossing! Je kunt namelijk ook een sauna in je tuin plaatsen. Dan hoeft je helemaal niet meer naar de sauna of de spa en kun je op elk moment van de dag ontspannen.

Sauna’s zijn er in allerlei soorten. De meeste voorkomende zijn: de traditionele sauna’s en de infraroodsauna’s. In dit artikel wordt de infraroodsauna besproken.

Wat is een infraroodsauna?

In een infraroodsauna wordt gebruikgemaakt van infrarood. Dit is een stralingsenergie die in je lichaam effectief en direct wordt omgezet in een therapeutische warmte. Deze therapeutische warmte kun je vergelijken met zonnestraling. Bij beide ervaar je direct een weldadige en heilzame warmte.

Infrarood is opgedeeld in IR A, B en C en ze hebben allemaal hun eigen specifieke inwerking op je lichaam. IR-A wordt vaak ook kortgolvig genoemd en dringt tot maximaal 5 millimeter door. Dit is de diepste inwerking op de huid en zorgt voor een snelle opwarming. IR-B wordt middengolvig genoemd en absorbeerd in de bovenste laag van de huid. Hierdoor worden de zenuwen geprikkeld en dit voorkomt dat het lichaam oververhit raakt. IR-C wordt langgolvig genoemd en zorgt er voornamelijk voor dat de omgeving verwarmd wordt. Deze warmte kun je vergelijken met de warmte in een traditionele sauna.

Een infraroodsauna kopen
Een infraroodsauna is verkrijgbaar in allerlei maten, waardoor je zelf kunt kiezen hoe groot je de sauna wilt hebben. Je hebt één- twee-, drie- en vierpersoonssauna’s. Een éénpersoonssauna heeft een afmeting van 90 bij 90 centimeter en een vierpersoonssauna heeft een afmeting van 150 bij 150 centimeter. Alle sauna’s zijn ongeveer 2 meter hoog. De infraroodsauna’s hebben vaak een glazen deur en zijn uitgerust met een kleurentherapie. Ook beschikken de sauna’s vaak over een mp3/radio en hebben ze een digitaal bedieningspaneel.