Terug naar weblog overzicht

 

Gebruik deze trends in je blokhut!

07-12-2022

Moderne blokhutten bieden vaak dezelfde luxe en voorzieningen die je zou verwachten in traditionele, van hout gebouwde huizen. Van inloopdouches en bubbelbaden tot uitgedoste designkeukens. Hoewel trends van jaar tot jaar veranderen, zijn ze vaak gebaseerd op onze huidige behoeften. Dit is nog nooit zo waar geweest als in 2022. Met zoveel mensen die vanuit huis werken en velen ervoor kiezen om vervroegd met pensioen te gaan, moeten huizen tegenwoordig een driedubbele functie vervullen: woning, kantoor en vakantiehuis in één. Een blokhut is hiervoor uitermate geschikt! Dit is al helemaal het geval als je een woonverzekering afsluit voor de hut die je creëert aan de hand van de volgende trends. Deze hippe stijlen passen namelijk perfect bij de driedubbele functie die huizen vandaag de dag moeten vervullen. 

 

Bochtige lijnen

De verschuiving van rechte lijnen naar zachtere vormen is jaren geleden begonnen, maar heeft in 2022 echt een vlucht genomen. Blader door een designcatalogus en je zult snel een thema opmerken: meubels en woonaccessoires met ronde, afgeronde hoeken. Uit een Pinterest-rapport bleek dat zoekopdrachten naar "gebogen banken" en "gebogen keukeneilanden" met 300% zijn gestegen, terwijl vier keer zoveel mensen dit jaar naar "gebogen muurinterieurs" zochten in vergelijking met vorig jaar. Het opnemen van gebogen meubelstukken, verlichting en interieurdecoratie is de perfecte manier om de hoekige architecturale kenmerken te contrasteren die typerend zijn voor blokhutten. Verander je het interieur van je blokhut aan deze trend? Vergeet dan niet om je inboedelverzekering aan te passen aan de hand van je nieuwe meubels! 

 

gratis Bruin Huis Met 2 Verdiepingen Stockfoto

 

Aardse kleuren

Elk jaar komen toonaangevende verffabrikanten met hun "kleur van het jaar" selecties. Dit jaar is het thema groen. Benjamin Moore koos October Mist, een subtiele salie-groene tint, terwijl Sherwin-Williams ging voor Evergreen Fog, een stoffige grijsgroene tint. Glidden koos Olive Sprig, een pittigere tint, zoals de binnenkant van een rijpe avocado. Rustgevende tinten zijn precies wat we nodig hebben in 2022. Als groen niet je ding is, hoef je je echter geen zorgen te maken. Op de natuur geïnspireerde tinten in het hele kleurenspectrum zijn namelijk trending, zoals hemelsblauw, kameel en roest. Aardse tinten passen natuurlijk in blokhutten. Je kunt ze verwerken met muurverf (bijvoorbeeld in een badkamer), gezellig textiel of met neutrale kleurstellingen in de keuken.

 

Biofiel design

Biophilic is stiekem gewoon een mooi woord voor interieurontwerp dat natuurlijk licht, aardse kleurenschema's en veel kamerplanten omarmt. Het idee is dan ook om buiten naar binnen te halen. Er zijn zoveel geavanceerde manieren om leven in huis te brengen, je hoeft niet beslist je blokhut vol te proppen met planten in potten. Ontwerpers spelen tegenwoordig met allerlei concepten en ideeën, van met planten begroeide "levende muren" tot unieke hangende installaties. Bewoners van blokhutten hebben een voorsprong als het gaat om biofiel ontwerp, aangezien de architectuur van deze huizen de voorkeur geeft aan overvloedige ramen die uitzicht op het buitenleven bieden. Je kunt de biofiele ontwerpfilosofie omarmen door te kiezen voor aardse kleuren en luchtzuiverende planten of displays door het hele huis te integreren.