...

Handige tips bij de aanschaf van een blokhut

Blokhut Zeeland 6x6m 44mm met vloertuinhuizen2

Het aanschaffen van een blokhut wordt vandaag de dag steeds populairder. Niet voor niets natuurlijk! Het laten plaatsen van een blokhut is namelijk de perfecte manier om je woning als het ware te verlengen. Helemaal wanneer je kiest voor een blokhut die niet alleen fungeert als plek voor het stallen van de fiets, grasmaaier en andere zaken, maar ook kan worden gebruikt als extra ruimte om te zitten. Perfect voor bijvoorbeeld een heerlijke zomeravond of tijdens de winterse dagen. Uiteraard is het dan wel belangrijk dat je de blokhut goed warm houdt. Dit kun je doen door een elektrische kachel, maar ook een houtkachel. Kies je voor een elektrische kachel, dan is het online je contract voor energie vergelijken aan te raden. Zo kun je zien wat je huidige verbruik is en of je wellicht meer moet gaan betalen. Maar voor het zover is, geven we je eerst een aantal praktische tips voor het uitzoeken van een geschikte blokhut.

De afmetingen van je blokhut

Een grote blokhut is natuurlijk prachtig. Zo kun je er niet alleen een extra zitplek van maken, maar ook een plek om bijvoorbeeld je fiets te stallen. Toch is het niet verstandig om een blokhut te laten plaatsen die het grootste gedeelte van je tuin bedekt. Je kunt je namelijk wel voorstellen dat dit niet heel praktisch is. Bijvoorbeeld wanneer de zon schijnt, wil je natuurlijk ook de ruimte hebben om lekker in je tuin te kunnen zitten en te kunnen genieten van de zonnestralen in je gezicht. Zorg er dus voor dat je een plattegrond van je tuin maakt en op basis daarvan kijkt wat verstandig is om te doen. Neem daarin ook mee waarvoor je de blokhut wilt gaan gebruiken en hoeveel ruimte je verwacht nodig te hebben.

Houtbouw tuinhuis 5.60x5mtuinhuizen1

Het type blokhut

Je kunt kiezen uit tal van verschillende soorten blokhutten. Het grote voordeel hieraan is, is dat je helemaal zelf kunt bepalen wat je wilt en van welk type materiaal. Wel is het belangrijk om voor jezelf een bepaald budget aan te houden, zodat je zeker weet dat het ook allemaal betaalbaar blijft. Allerlei extra’s is natuurlijk prachtig, maar houd er ook rekening mee dat hier een redelijk prijskaartje aan kan hangen. Bepaal dus vooraf het budget en combineer dit met je eventuele wensen en eisen. Liggen deze beide redelijk in lijn met elkaar, dan is er niets aan de hand. Mocht blijken dat het budget te laag is en dus vaak de wensenlijst te lang? Dan is het zaak om concessies te doen.

Een blokhut op maat

Wat je ziet, is dat mensen het liefst helemaal zelf bepalen hoe hun nieuwe blokhut eruit komt te zien. Dat wil dus zeggen dat de meeste aankopen volledig op maat worden gemaakt. Je kunt dus wel nagaan dat de kostprijs dan ook een stuk hoger ligt, dan wanneer het om een standaard model gaat, welke uit voorraad leverbaar is en dus ook in grote hoeveelheden wordt geproduceerd. Daarbij komt ook dat de prijzen voor hout en ook andere materialen flink is gestegen, waardoor een gemiddelde blokhut een stuk duurder is, dan bijvoorbeeld twee jaar geleden.