Hoe je verschillende soorten wanden decoreert

Blokhutwereld.nl Een persoon houdt van een abstract schilderij voor hun gezicht tegen een achtergrond met verschillende soorten wanden vol kleurrijke wanddecoratie.

Verschillende soorten wanden in verschillende locaties. Ze vereisen allemaal een andere aanpak bij het decoreren. De ene wand moet juist een zakelijke uitstraling geven en de andere juist een relaxte uitstraling om te kunnen ontspannen. Maar hoe creëer nou precies de uitstraling die je wilt hebben? hieronder zie je het.

De woonkamer wand

De woonkamer is een ruimte waar je met het hele gezin samenkomt. Je wilt dan ook liever geen drukke uitstraling, maar juist rustige kleuren. Kies voor renovlies behang. Waarom renovlies behang? Dit komt omdat renovlies behang geen structuur heeft waardoor je een hele gladde en egale afwerking krijgt. Daarnaast is het leuk om op een kleinere muur in de woonkamer een plank op te hangen waar je objecten en foto’s op kwijt kan. Foto’s stralen persoonlijkheid uit en geven een ‘samen’ gevoel. Persoonlijkheid kan je ook terug vinden op muurteksten, je kan bepaalde stickers op de muur plakken die jullie lijfspreuk uitdraagt.

De wanden van je tuinhuis

Tuinhuizen worden voor verschillende doeleinden gebruikt, doordat de wanden vaak van hout zijn, kan je hier niet van behang gebruik maken. Verven is dan ook snel de juiste optie. De een gebruikt het tuinhuis als werkruimte en de ander als een gameroom. In het geval dat je er wilt kunnen werken of studeren moet je voor rustige kleuren kiezen. Denk aan de kleuren lichtblauw, wit-grijs en zacht groen. Mocht de ruimte actiever worden gebruikt kies dan ook voor actievere kleuren als rood, geel en oranje. Decoraties die je kan ophangen verschillen per situatie denk aan een dartbord, schilderijen en een drankkast met glazen.

De slaapkamer van je dromen

Voor velen de plek waar ze het liefst zijn, je slaapkamer voelt prettig, veilig en is echt van jezelf. Geef deze ruimte een lekkere en warme sfeer, je brengt er ten slotte veel tijd door. Gestoffeerde panelen worden weinig gebruikt maar zijn ideaal voor in de slaapkamer. Match de kleuren van deze panelen met de kleuren die je al actief in je slaapkamer wil hebben en je hebt een prettig gevoel elke keer dat je je slaapkamer binnen stapt.

Andere trends die interessant zijn

Er zijn nog een aantal trends die je meer en meer tegenkomt bij muren. Zo zijn er tegenwoordig weer opnieuw mensen die hun muren lakken, een glimmend effect is het resultaat. Vroeger in de 19de eeuw werd dit al vaak gezien en nu komt het langzaam aan weer terug. Je ziet, vooral in woonkamers, ook vaak grote canvassen in verschillende delen aan de muur hangen. Deze vormen een dierbare foto, je favoriete kunstwerk of een tekst. De laatste trend zijn wandrekken,, ze brengen een ander diepte perspectief het huis in en zijn nog efficiënt ook.