...

Hoe kan je op slimme manier verlichting inzetten?

Blokhutwereld.nl Een achtertuin met een huisje, een vlonder en slanke verlichting.

Tegenwoordig zijn er tal van verschillende smart home oplossingen. Zo kun je bijvoorbeeld eenvoudig een slimme rookmelder online bestellen. Ook op het gebied van verlichting zijn er ontzettend veel opties. Slimme verlichting kun je op afstand aan en uit zetten, net als dat je vaak ook de kleur en intensiteit van de verlichting kunt veranderen. Ben je benieuwd hoe je deze verlichting op een slimme manier kunt inzetten? Lees dit artikel dan door!

Lichten die ‘s ochtends automatisch aanspringen

Met de verlichting in een smart home heb je tal van verschillende opties. Zo kun je de verlichting bijvoorbeeld zo instellen dat deze ‘s ochtends automatisch aanspringt. Je kunt de dag bijvoorbeeld beginnen met een lage lichtintensiteit. Als het licht is worden de meeste mensen makkelijker wakker. Andersom kun je de verlichting uiteraard ook zo instellen dat deze ‘s avonds minder intens wordt. Zo heeft de verlichting altijd de juiste intensiteit. Je kunt de verlichting zo instellen dat deze op een bepaald tijdstip aan of uit gaat. Je kunt de verlichting echter ook bedienen met je smartphone.

Nooit meer onnodig energie verbruiken

Met slimme verlichting hoef je ook nooit meer onnodig energie te verbruiken. Als je van huis gaat en de verlichting vergeet uit te zetten, kun je dit namelijk alsnog doen via je smartphone. Zo hoef je dus niet terug naar huis te gaan om de verlichting uit te zetten. Je hoeft bovendien ook niet te twijfelen of je de verlichting wel hebt uitgezet. Smart home producten bieden je overigens meer mogelijkheden om geld te besparen op energiekosten. Zo kun je bijvoorbeeld ook een slimme thermostaat kopen, zodat je woning alleen verwarmd wordt op de momenten dat dit echt nodig is.

Slimme verlichting kun je heel eenvoudig instellen

Slimme verlichting is heel makkelijk in te stellen. Zodra je jouw telefoon hebt gekoppeld en de juiste app hebt gedownload, ben je in staat om de verlichting met je telefoon te bedienen. Zo is het vaak ook mogelijk om de verlichting te programmeren. Je kunt de verlichting doorgaans ook koppelen aan andere slimme apparaten. Zo kun je jouw smart home bijvoorbeeld zo instellen dat zowel de verlichting als de verwarming aangaat wanneer je een bepaald commando geeft. Zo hoef je niet allerlei apparaten aan te zetten wanneer je thuiskomt. Met een smart home kun je dus veel tijd en geld besparen, maar daarnaast kan een smart home ook gewoon zeer indrukwekkend zijn.