...

Hout lasersnijden

Blokhutwereld.nl Een model van een wit huis met veranda, gemaakt door middel van houtlasersnijden.

Hout is een geweldige grondstof om mee te werken: de structuur, de geur, het gevoel, daar worden we blij van! Een handgemaakte touch kan je aanbrengen door gebruik te maken van een lasermachine: branden, graveren, snijden: steeds meer bedrijven ontdekken de mogelijkheden van hout bewerken met de laser. Naast de traditionele manier van hout op maat snijden met een zaagbank en CNC freesmachine, zijn er steeds meer bedrijven die met hout lasersnijden hun klanten bedienen.

Toegevoegde waarde hout lasersnijden

De toegevoegde waarde van het laseren zit hem in personalisatie en precisie. Op maat gemaakte producten worden vervaardigd met een nauwkeurige lasersnede en dit wordt mogelijk gemaakt door het contactloze proces. De dunste fineren kunnen worden verwerkt met uiterste precisie. Ideaal dus voor het maken van ornamenten voor een blokhut!

Toepassingen hout lasersnijden

De lasersnijtechniek leent zich dus uitstekend voor het op maat maken van houten producten. Met een lasermachine snijd je de gewenste vorm uit en/of brandt je een logo in het hout. Of het nu is voor een cadeautje, of iets leuks voor jezelf, een ornament voor een blokhut: aangeleverde teksten of afbeeldingen kunnen met gemak worden aangebracht in een houten plank, hapjesplank, theedoos, wandhanger, doosje of welk ander houten product dan ook.

Creativiteit zonder beperking
Naast hout leent een lasergraveermachine zich ook uitstekend voor het bewerken van kunststof. Wist je dat je acrylaat tot wel 19mm dik kunt uitsnijden met een laser? Voor meer toepassingen van kunststof en acrylaten bezoek de pagina over plexiglas lasersnijden.