Terug naar weblog overzicht

 

Kantoor in uw tuin?

27-11-2012

Kantoor in uw tuin? Klik voor onze tuinkantoren! Als u het goed aanpakt betaalt de Belastingdienst flink mee!

Uw blokhut als kantoor zorgt ervoor dat u grote belastingvoordelen kan krijgen. Als de Belastingdienst uw tuinhuis als kantoor ziet, zijn er grote voordelen te behalen. U kunt dan kantoorkosten aftrekken van de winst. Hoeveel belastingvoordeel u geniet hangt sterk af van uw specifieke situatie, maar de voordelen zijn vaak erg groot. Verderop leest u hier meer over.

Tuinhuis als kantoor

Het is goed om te weten dat onze producten zeer geschikt zijn om als kantoor te gebruiken. De dikkere houtdiktes hebben dan veelal alleen een vloerisolatie en dakisolatie nodig. Mocht u het wensen, dan kunnen we uiteraard ook de wanden isoleren. Ok genoeg gepraat over het feit dat het mogelijk is... wat zijn uw mogelijke voordelen?

 

Hoe krijg ik dit voordeel?

Het kantoor (de blokhut) moet een aparte opgang hebben, een eigen ingang dus. 70% van het inkomen moet verdiend worden in het kantoor. Wat is het voordeel? De belastingdienst betaald vaak 65 %. Het precieze voordeel hangt af van uw situatie, maar er zijn mogelijkheden te over.

 

BTW terugkrijgen

Aanschafwaarde/financieringskosten aftrekken van winst door afschrijving. Investeringsaftrek, milieu-investeringsaftrek. Energie, internet, bellen, koffie, lunch etc. Allemaal aftrekbaar van de winst Als ondernemer kunt u profiteren van het investeringsvoordeel van de belastingdienst. Van de belastingdienst ontvangt u namelijk 28% investeringsvoordeel over uw aankoop en daarnaast kunt u deze per jaar afschrijven en dat betekent veel voordeel.

 

Een rekenvoorbeeld:

U gebruikt de chalet Stadskanaal van EUR 7197,97. Om te beginnen kunt u de BTW direct datzelfde kwartaal
terugvragen (EUR 1655,53). Over het restant EUR 5542,44 kunt u gebruik maken van de investeringsaftrek van 28% (EUR 1551,88). Dit bedrag kunt u dat jaar direct van de winst aftrekken. Vervolgens kunt u de Blokhut ook
nog afschrijven. Als u een starter bent mag u de blokhut zelfs dat jaar helemaal afschrijven, wanneer u al langer ondernemer bent kunt u de blokhut in 5 jaar afschrijven. Netto levert dat een korting op van EUR 2771,22.

 

Uw totale (netto) korting is dus; BTW (1655,53)+ investeringsaftrek (EUR 775,90)+ afschrijving willekeurig of over 5 jaar (EUR 2271,22). Totaal EUR 4702,65. Een korting van ruim 65%!