Kies voor een moderne en energiezuinige combiketel

In veel woningen wordt momenteel gebruik gemaakt van een combinatie tussen twee losse apparaten, de cv ketel en de boiler. Beide apparaten zorgen samen voor de verwarming van uw woning en het verwarmen van het water in uw woning, voor bijvoorbeeld een lekkere warme douche of de afwas. Doordat u twee apparaten gebruikt heeft u ook twee keer zoveel onderhoud uit te voeren aan de apparaten, evenals dat u twee apparaten van energie moet voorzien. Tegenwoordig kan dit een stuk zuiniger, door over te stappen op een zogenaamde combiketel. Zoals de naam van dit apparaat al enigszins doet vermoeden, combineert een combiketel beide apparaten tot één nieuw apparaat. Wij spraken met een loodgieter uit Amsterdam over de voordelen van zo’n combiketel.

Waarom een combiketel aanschaffen?

Het voornaamste voordeel aan een combiketel is dat u minder geld kwijt bent aan het onderhouden van het apparaat en dat deze energiezuiniger werkt. Hoewel de combiketel vaak meer kost bij de aanschaf dan een losse boiler of CV ketel, bent u op termijn voordeliger uit door het lagere energieverbruik van de combiketel. Qua werking komt de combiketel nagenoeg overeen met een combinatie van twee losse apparaten, u zult u ook met een combiketel lekker warm kunnen douchen!

Overstappen naar een combiketel

Wanneer u kortgeleden een nieuwe boiler of CV ketel heeft aangeschaft, zal het voor u niet direct interessant zijn om over te stappen naar een combiketel. Dit is immers een dubbele investering! Wel is het interessant om de overstap te maken als een van beide apparaten toe is aan vervanging of momenteel zelfs al kapot is. Het is in dat geval niet meer de moeite om het apparaat te laten maken of een nieuw model aan te schaffen. Zeker als u bedenkt dat u met een combiketel over een langere termijn veel voordeliger uit zult zijn.

Bent u benieuwd wat de overstap naar een combiketel voor uw portemonnee kan betekenen? Laat u eens adviseren door een lokale loodgieter, met kennis van combiketels en de combinatie van twee apparaten. Zo weet u precies wat u kunt besparen en wat de mogelijkheden momenteel zijn