...

Kraan en douche in een blokhut maken

Bij een blokhut denken de meeste mensen aan een simplistisch hutje waarin je het back tonature gevoel kunt ervaren. Hoewel hier zeker een vorm van waarheid in schuilt hoeft een blokhut zeker niet een sobere bedoeling te worden om dit gevoel te behouden. De natuurlijke materialen en de plaatsing van een blokhut in de natuur zorgen er al voor dat men hierin lekker van de natuur kan genieten. Kleine extra luxe toevoegingen doen echt niet af aan dit gevoel. Sterker nog dingen als een watervoorziening of een kleine keuken in een blokhut zorgen er enkel voor dat je langer in de blokhut kunt verblijven en van dit heerlijke gevoel kunt genieten.

De voordelen van een kraan en douche

Een kraan en douche voor een blokhut lijkt misschien overbodige luxe. Wanneer de blokhut echter in een beboste omgeving staat is dit bijna essentieel om lange tijd in de hut te kunnen verblijven. Ook wanneer de blokhut gewoon bij je thuis in de tuin staat is dit een toevoeging die meerdere voordelen met zich meebrengt. Zo kan je op een warme zomerdag even snel een verkoelende douche nemen en daarna meteen weer verder zonnen in de tuin. Een kraan in de blokhut stelt je in staat om even wat te drinken te pakken of glazen en borden even snel af te spoelen. Hiermee voorkom je dat bijen en andere insecten op plakkerige lege drinkglazen afkomen.

Loodgieter laten aanleggen

Het laten aanleggen van een watervoorziening, kraan en douche in een blokhut kan je uitbesteden aan een loodgieter. Deze zal leidingen aanleggen en door middel van een waterpomp ervoor zorgen dat het water met druk uit de kraan of douche komt. Overigens kan je ook kosten besparen door tweedehands materialen in de blokhut te gebruiken. Wanneer je bijvoorbeeld een oude douchekop of kraan uit de badkamer in huis gebruikt kan je hiermee een mooie besparing realiseren. Immers hoef je een blokhut niet perse van nieuw blinkend sanitair te voorzien. De oude versleten look kan zelfs bijdragen aan de charme van de blokhut.

Waar water vandaan halen?

Wanneer een blokhut in de tuin van je huis staat dan kan je de watervoorziening regelen door deze aan te sluiten op het waternetwerk van het huis. Het is dan in principe hetzelfde als een buitenkraan in de tuin installeren. Staat de blokhut echter in een beboste omgeving of ver van het huis dan zal er met een waterreservoir gewerkt moeten worden. Deze kan onder de grond, in of naast de blokhutgeplaatst worden. Met een waterpomp wordt vervolgens voor druk gezorgd waardoor de kraan en douche hetzelfde werkt al in huis. Dit systeem kan vergeleken worden met een caravan of camper. Een goed idee is ook om regenwater op te vangen. Echter kan dit water niet voor alle doeleinden gebruikt worden.

Bron: http://deloodgieterpurmerend.nl