Terug naar weblog overzicht

 

Leuke tips voor de inrichting van je tuinhuis!

05-07-2019

Wanneer je een grote tuin hebt kan het zijn dat het lastig is om deze gezellig en overzichtelijk in te delen. De tuin moet vaak aan verschillende eisen voldoen. Hij moet onderhoudsvriendelijk en gezellig zijn maar daarnaast moeten de kinderen ook genoeg ruimte hebben om te kunnen spelen. Een ding is zeker, elke tuin moet beschikken over een zithoekje. Een oplossing hiervoor is het plaatsen van een tuinhuis. Naast dat je overdekt kan zitten in een tuinhuis is deze ook nog erg praktisch doordat het extra opbergruimte biedt. Een standaard tuinhuis straalt vaak geen gezelligheid uit. In dit artikel geven we je een aantal tips om je tuinhuis leuk in te richten!

Plaats verlichting

Als je een kleine tuin hebt is het lastig om aan alle eisen te voldoen. Dan is het belangrijk om de tuin praktisch in te richten. Bij een grote tuin heb je veel verschillende mogelijkheden. Ga je voor een kindvriendelijke tuin, een romantische tuin of misschien wel een tuin met een mooie vijver? Wanneer je meer sfeer wil creëren is in elke ruimte verlichting de oplossing. Door het kiezen van de juiste verlichting en deze op een geschikte plek te plaatsen kan je een simpele ruimte erg gezellig maken.

Niet alleen in een tuinhuis maar ook door je hele heen tuin is verlichting van toegevoegde waarde. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om een aantal grote lampen in je tuin te plaatsen maar ook kleine lampen zoals led strips geven een leuk effect aan bijvoorbeeld jouw tuinhuis. Plaats led strips net onder de rand van je tuinhuis zodat de lamp niet direct zichtbaar is. Ga voor een warme gele kleur om een gezellige sfeer te creëren of kies een lichtblauwe kleur om luxe uit te stralen. Deze kleine toevoeging zorgt direct voor een hele andere uitstraling

Voeg kleur en decoratie toe

Een tuinhuis heeft vaak standaard een houten look. Wanneer dit niet je ding is geef je jouw tuinhuis eenvoudig een andere uitstraling door hem te schilderen. Wil je hem juist laten opvallen met een felle kleur of moet hij opgaan in de rest van je tuin met een natuurtint? Het kan allemaal. Als je er voor kiest om je tuinhuis te schilderen moet je je wel realiseren dat je het regelmatig moet bijwerken voor een optimaal resultaat.

Richt je tuinhuis in zoals je je woonkamer ook zou inrichten. Hang iets aan de muur en zet wat leuke kaarsen op tafel. Ondanks dat je tuin waarschijnlijk al vol staat met gezellig planten kan je ook planten plaatsen onder je afdak of in het tuinhuisje. Dit geeft direct een huiselijk gevoel.

Zorg voor verwarming

Wanneer jij jouw tuinhuis gezellig hebt ingericht is het leuk als je er ook in de wat koudere periodes van kan genieten. Als je tuinhuis dicht is of dicht gedaan kan worden kan je er voor kiezen om er een verwarming in te plaatsen. Zo zit je er ’s avonds ook nog lekker warm bij. Als je tuinhuis niet afgesloten kan worden is een heater ideaal. Een heater is een warmtelamp die je buiten kan plaatsen. Deze zie je vaak op terrassen, maar kan je ook in je tuin plaatsen. Wanneer je dit een te grote investering vindt, kan je er uiteraard ook voor kiezen om een vuurkorf aan te schaffen.