Terug naar weblog overzicht

 

Loodgieter Purmerend voor wc inbouw in blokhut

25-11-2015

Wanneer we het hebben over een blokhut dan denken nog veel mensen aan een veredeld tuinhuisje waar wat fietsen en tuingereedschap in opgeslagen kan worden. Dit is echter ver van de werkelijkheid. Een blokhut is tegenwoordig meer als een soort van vakantiehuis en kan van alle gemakken voorzien worden die je ook in een normale woning hebt. De mogelijkheden zijn eindeloos met blokhutten die volledig op maat gemaakt kunnen worden. Iets waar men graag het eerste de beschikking over wil krijgen in een blokhut is water. Een gootsteen waar de handen gewassen kunnen worden en koffie gezet kan worden met het water uit de kraan. Natuurlijk ook een wc inbouw is makkelijk in een blokhut. Hierbij kan een loodgieter in Purmerend je mee van dienst zijn.

Aanleggen van water in een blokhut

Hoe een loodgieter voor de aanleg van water zorgt in een blokhut is afhankelijk van de locatie van de blokhut. Wanneer deze bijvoorbeeld in je tuin staat dan is het mogelijk om de waterleidingen van het huis te verleggen naar de blokhut. Je bent dan direct aangesloten op het waternetwerk van je huis. Echter als je blokhut ergens diep in de bossen staat en je geen gebruik kunt maken van bestaande waterleidingen dan wordt het aanleggen van water wat ingewikkelder. In dit geval moet er namelijk gebruik worden gemaakt van een waterreservoir. Deze zijn in verschillende formaten verkrijgbaar. Met een waterreservoir kan je echter nog altijd van alle dingen gebruik maken zoals een wc, gootsteen en douche. Voor een wc is de aanleg van water alleen echter niet voldoende. Je hebt namelijk bij een wc ook een riolering nodig.

Riolering aanleggen in een blokhut

Bij een wc inbouw in een blokhut hebben we de beschikking over water nodig, maar ook een riolering om de ontlasting hygiënisch af te voeren. Net zoals bij de aanleg van water in een blokhut is ook voor de riolering de locatie van de blokhut van belang. Staat deze dicht bij je huis dan kan de wc van de blokhut worden aangesloten worden op de bestaande riolering van je huis. Staat deze echter in de bossen waar je geen beschikking tot een rioleringssysteem hebt dan moet er gekozen worden voor een riolering met een septic tank. Deze zorgt ervoor dat de ontlasting op een hygiënische manier afgevoerd kan worden en dat er geen nare luchtjes vrijkomen. De loodgieter kan deze tank voor je installeren en je ook advies geven welk bedrijf regelmatig de septic tank kan komen legen bij je blokhut.