Terug naar weblog overzicht

 

Manieren om een blokhut te financieren

26-10-2017

Een blokhut biedt ongetwijfeld meerwaarde aan je eigendom, en steeds meer mensen kiezen er dan ook voor om een dergelijke hut te laten bijbouwen. Bij het laten bouwen van een blokhut komen echter ook heel wat zaken kijken, en financiering is daar een van de belangrijkste van. Net zoals bij een huis is het belangrijk precies te weten hoeveel geld je nodig hebt en, niet onbelangrijk, waar je dat precies vandaan kan halen.

Hoe je een blokhut kunt financieren en op welke bronnen je daarvoor beroep kunt doen, zijn vragen die een duidelijk antwoord behoeven. Het volgende overzicht geeft je in elk geval enkele ideeën voor manieren waarop je genoeg geld kunt verzamelen je eigendom uit te breiden met een mooie blokhut in de tuin.

De beste manieren om een blokhut te financieren
Een blokhut kost vaak meer dan mensen denken, zeker als je gaat voor een volledig uitgerust gebouw met alle moderne voorzieningen. Eigenlijk is een blokhut een kleine woning, en het is dan ook belangrijk dat deze beschikt over alle basisvoorzieningen. Het gevolg is natuurlijk dat je in sommige gevallen heel wat zal betalen. Waar kan je nu dat geld vandaan halen?

1. Geld lenen
De beste manier om eenvoudig een blokhut te kunnen financieren is door geld te lenen. Geld lenen kan bij een familielid of vriend, maar ook kan je een beroep doen op een bank om de investering te financieren. Vertrouwen op een bank biedt het voordeel dat je zeker bent van een lening, terwijl dat bij familieleden niet altijd het geval is. Jezelf zekerheid geven door middel van geld lenen bij een bank is dus de beste manier om jezelf een mooie blokhut cadeau te kunnen doen.

2. Sparen, sparen, sparen
Eigenlijk is het bij de investering in een blokhut – net zoals bij elke aankoop –van belang gewoon goed te sparen. Elke maand een bepaald bedrag opzij leggen resulteert uiteindelijk in een mooie som die je kunt gebruiken voor de financiering van je blokhut. Het vraagt misschien iets meer tijd dan het aangaan van een lening, het resultaat is dan wel dat je alles zelf kunt betalen én daardoor geen extra bedrag aan rente kwijt bent. Daardoor is de blokhut dan uiteindelijk voordeliger. Een blokhut is natuurlijk geen kleine investering, dus het is belangrijk om mooi op voorhand en vooral doelgericht te sparen.

3. Extra inkomsten verwerven 
Een andere goede manier om er zeker van te zijn dat je je blokhut net dat ietsje sneller kan laten bouwen, is door hier en daar te zorgen voor extra inkomsten. Hoe doe je dat? Ga op de rommelmarkt staan en verkoop spullen die je niet meer nodig hebt, maar waar je wel nog enige munt uit kunt slaan. Of ga voor makkelijk en verkoop de spullen op Marktplaats. Ook kun je gewoon een extra job zoeken, al is het maar een aantal uurtjes per week. Hoewel dergelijke maatregelen op zich misschien niet zo veel geld opleveren, vormen ze allemaal samen een extra geldsom die je kunt gebruiken voor de financiering van je blokhut – die de uitstraling en het comfort van je woning hoe dan ook naar een niveau hoger zal tillen.