Terug naar weblog overzicht

 

Onderhoud en installatie door een loodgieter laten uitvoeren

05-10-2015

Het zal geregeld voorkomen, dat u de hulp van een loodgieter kunt gebruiken in uw woning. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van nieuw sanitair in uw woning bij een aan-, ver- of nieuwbouw, de installatie van een nieuwe CV ketel, het onderhoud van uw leidingen en bijvoorbeeld het verhelpen van lekkages in uw woning. Hoewel u een deel van deze werkzaamheden ook zelf zou kunnen uitvoeren, biedt het inschakelen van een loodgieter u een aantal interessante voordelen. Door dergelijke klussen door een loodgieter uit te laten voeren bent u er bijvoorbeeld van verzekerd, dat de kans op een (nieuwe) lekkage minimaal is. Een lekkage is erg vervelend, omdat de bron vaak lastig te achterhalen is en een lekkage vervelende waterschade met zich mee kan brengen.

 

Onderhoudswerk voor een loodgieter

 

Een loodgieterklus die regelmatig wordt uitgevoerd, is het onderhouden van de CV ketel in woningen en bedrijfspanden. Het goed onderhouden van uw CV ketel is essentieel om er in de herfst en winter lekker warm bij te kunnen blijven zitten. Daarbij kan de CV ketel afhankelijk van het model ook belangrijk zijn voor de warmwatervoorziening in uw woning. U moet er toch niet aan denken dat u te maken krijgt met een storing en daardoor geen warme douche meer heeft?

 

Mocht u toch te maken krijgen met een defect aan uw CV ketel, dan kan een loodgieter deze voor u proberen te repareren. Ook kan een loodgieter uw CV ketel vervangen voor een nieuwer model, bijvoorbeeld een combiketel. Een combiketel is een apparaat wat twee losse apparaten (een boiler en CV ketel) combineert tot één! Zo hoeft u maar een apparaat te laten onderhouden en bent u jaarlijks flink wat minder energie kwijt aan de verwarming van uw woning en het water in uw woning.