Terug naar weblog overzicht

 

Sanitair aanleggen in een blokhut

17-09-2015

Het comfort van een blokhut wordt pas echt vergroot wanneer er ook sanitair aanwezig is in de blokhut. Natuurlijk willen we zoveel mogelijk het gevoel van leven in de natuur behouden als we een blokhut bouwen, maar het is niet zo comfortabel en bovendien niet zo hygiënisch om onze behoefte in de natuur te moeten doen. Daarom is sanitair aanleggen in een blokhut een onmisbare stap om optimaal te kunnen genieten van de hut.

Overleg met de loodgieter

Als je een blokhut wilt gaan bouwen of een bestaande blokhut van sanitair wilt voorzien dan is het een goed idee om voor de installatie hiervan met een loodgieter te overleggen. De loodgieter kan je helpen om een plan te maken om het gewenste sanitair in de blokhut aan te leggen. Dit is niet een simpele klus en er komen een aantal dingen bij kijken die afwijken van de aanleg van sanitair in een normale woning. Bij een normale woning kan het sanitair namelijk op de al aanwezige riolering aansluitingen worden aangesloten. Dit is bij een blokhut niet het geval en hier moeten dan ook andere oplossingen worden gevonden om het afvalwater af te voeren.

Septic tank

In een normale woning zijn we niet anders gewend dat wanneer we de wc doorspoelen of een douche nemen dat het afvalwater via de leidingen naar het riool wordt afgevoerd. Doordat de meeste blokhutten in de natuur zijn gelokaliseerd is hier meestal geen rioolaansluiting aanwezig waarop je sanitair kan worden aangesloten. Voor het afvoeren van het afvalwater in een blokhut moet je daarom gebruik maken van een septic tank. Dit is een grote tank waar al het afvalwater van het sanitair naartoe wordt afgevoerd en wordt opgeslagen. Om de zoveel tijd moet je deze tank ook leeg laten maken zodat er weer ruimte is om nieuw water in op te slaan.

Hou het simpel

Wanneer je sanitair in een blokhut wilt aanleggen hou het dan zo simpel mogelijk. Probeer bijvoorbeeld het sanitair zo dicht mogelijk bij elkaar te houden zodat je zo min mogelijk leidingen nodig hebt. Hierdoor houdt je de aanleg zo goedkoop mogelijk en is het ook makkelijker om de leidingen uit het zicht weg te werken. De loodgieter kan je helpen om deze plannen te maken en ervoor te zorgen dat alles perfect wordt aangelegd.

Neem contact op met een loodgieter

Het beste is om zelf even contact te leggen met een loodgieter. Contact met een loodgieter kan door even te googlen of op een van de links te klikken in dit artikel.