...

Tips om je tuin meer groen te geven

Blokhutwereld.nl Een stoel met bloemen in een veld.

Bijna iedereen houdt er wel van: lekker veel groen in de tuin. Het ziet er zo gezellig uit en laat een tuin letterlijk tot leven komen. Je hebt je eigen stukje natuur naast je huis. Het is immers bewezen dat de natuur de mens rustig maakt en nu hoef je hiervoor niet naar een bos of natuurgebied te reizen. Verder vinden veel mensen het leuk om in de tuin bezig te zijn en voor de planten te zorgen. Bovendien zorgt meer groen in de tuin voor een koele omgeving op de warme zomerdagen. Genoeg redenen dus om je tuin groener te maken! Wil je weten hoe, lees dan dit artikel. 

 

Vervang objecten door groen 


Een gemakkelijke manier om meer groen in je tuin te laten voorkomen is door niet-groene voorwerpen te vervangen door groene voorwerpen. Heb je een achtertuin van tegels, vervang dan (een deel) door gras. Je kan een heel grasveld aanleggen om lekker op te zonnen in de zomer, maar je kan ook een klein grasstukje in je tuin plaatsen. Dit is dan alleen bedoeld om je tuin er wat groener uit te laten zien. 

Vervang ook andere voorwerpen door groen. Staan er verschillende beeldjes in de tuin, vervang deze dan door bloempotten en zet er planten en bloemen in. Heb je nog ruimte over in een hoekje of langs een muur, plant dan hoge planten zoals bamboe op die plek. 

 

Blokhutwereld.nl Een tuin met veel planten omgetoverd tot een groene oase met handige tips.
Blokhutwereld.nl Een tuin met veel planten omgetoverd tot een groene oase met handige tips.

Maak gebruik van de ruimte


Niet alle tuinen zijn even makkelijker groen te maken. Het kan nogal een uitdaging zijn. Maak dus vooral gebruik van de ruimte die je hebt en de mogelijkheden die er zijn. Heb je maar een kleine tuin en wil je die tegels echt houden, plant dan een beukenhaag aan de zijkant in plaats van een schutting. Wil je die schutting toch houden of willen de buren er niet vanaf, kijk dan of je een klimop kan laten groeien een jouw kant. Dit geeft een veel groenere uitstraling.

Staat er een muur in je tuin van de zijkant van je huis of van een schuur, maak deze dan ook groen. Het is relatief eenvoudig om hier gaas op te monteren waar planten aan kunnen groeien. Of boor gaten in de muur, hang hier haken op en hang bloempotten met planten aan de muur vast, Als je creatief nadenkt over de ruimte die je hebt, zijn er genoeg mogelijkheden te bedenken!