Tips voor het inrichten van een tuin

Het inrichten, uittekenen en aanleggen van een nieuwe tuin is niet voor iedereen weggelegd. Allereerst moet u het nodige inzicht hebben in de te verrichten werkzaamheden en moet u realistische wensen en behoeften opstellen. Dit kunt u zelf bedenken, maar ook zeker samen met een professional op dit gebied. Wij hopen u voldoende tips te geven, zodat u op de hoogte bent van de benodigde informatie.

Groenvoorzieningen

Elke tuin zal moeten worden voorzien van het nodige groen. Afhankelijk van de ruimte en het budget kunt u hier een inschatting bij maken. Wanneer u beschikt over een omheining of hek in de tuin, raden wij u aan om hier iets mee te doen. Zo kunt u een klimop of een andere hangplant aanbrengen, zodat u diepte creëert aan de omheining. Heeft u weinig ruimte? Dan raden wij u aan om zo min mogelijk gebruik te maken van bloempotten en dergelijke artikelen, want dit neemt veel ruimte in beslag.

Terras

Het aanleggen van een terras in uw tuin is natuurlijk mooi. U kunt een terras maken van (marmeren) tegels maar ook van hout, wat dan meer op een veranda gaat lijken. De prijzen voor een hout terras zullen aanzienlijk minder zijn dan van een stenen terras, maar het onderhoud is wel intensiever. Zo moet er elke jaar een nieuwe beschermlaag op het hout worden gesmeerd, met een hiervoor geschikte lak.

Eventuele bijkomstigheden

Wanneer u geld over heeft bij het ontwerpen en aanleggen van een tuin, kunt er ook altijd voor kiezen om nog een extra dimensie aan uw tuin toe te voegen. Zo kunt u een tuinhuis of een blokhut plaatsen. Deze kunnen meerdere functionaliteiten hebben, zoals een speelplek voor kinderen maar ook het beoefenen van een hobby. Hier heeft u genoeg privacy en zal u niet gestoord worden, maar kunt u wel een eigen invulling geven aan.