Terug naar weblog overzicht

 

Tips voor inbraakveilige blokhutten

09-12-2015

De inbraakveiligheid van blokhutten is net zo belangrijk als die van een woonhuis. Moderne blokhutten zijn namelijk van steeds meer luxe voorzien en zijn daardoor steeds vaker doelwit van inbrekers. Wanneer een blokhut niet goed tegen inbraken is beveiligd dan is het hierdoor ook een makkelijk doelwit. Om deze reden is het belangrijk dat er ook voor blokhutten voldoende aandacht aan de inbraakveiligheid wordt besteed. De veiligheidsmaatregelen om een blokhut tegen inbraken te beveiligen zijn ongeveer hetzelfde als voor een normaal woonhuis. In dit artikel geven we een aantal tips die zorgen voor inbraakveilige blokhutten.

Sloten voor een blokhut

Net zoals bij woonhuizen zijn ook bij blokhutten de sloten op deuren en ramen de eerste bescherming tegen inbraken. Een slot zorgt er namelijk voor dat een inbreker niet makkelijk in de blokhut kan binnenkomen. Hierbij zijn zowel de sloten op deuren als op ramen belangrijk. Het beste kunnen hiervoor sloten gebruikt worden met een inbraakveilig keurmerk. Bijvoorbeeld sloten met een keurmerk van het SKG weet je als huiseigenaar zeker dat deze sloten zo goed mogelijk tegen inbraken beschermen. Deze sloten zijn namelijk allemaal uitvoerig getest op allerlei inbraakmethodes. Als de sloten succesvol door deze testen zijn gekomen dan wordt er op basis van de resultaten een ster-notering aan het slot toegekend door het SKG. Dit kan variëren tussen 1 en 3 sterren. Waarbij 3 sterren de hoogste mate van inbraakbeveiliging levert. Dit soort sloten zorgen ervoor dat inbrekers lange tijd bezig zijn om deze open te kunnen krijgen.

Zorg voor goede buitenverlichting

Wanneer een blokhut van goede inbraakveilige sloten is voorzien dan heeft een inbreker een langere tijd nodig om hier binnen te komen. Hierdoor wordt de blokhut een stuk minder interessant doelwit voor inbrekers. In deze tijd kunnen inbrekers namelijk betrapt worden en hierdoor wordt het risico om in te breken een stuk groter. De inbrekers zullen er daarom vaak voor kiezen om een ander doelwit te kiezen. Om een blokhut nog minder interessant te maken voor inbrekers moet de blokhut van goede buitenverlichting worden voorzien. Hierdoor kan een inbreker namelijk niet ongezien de blokhut binnenkomen. Deze verlichting in combinatie met goede sloten is de perfecte manier om blokhutten te beveiligen tegen inbraken. Wanneer er voor buitenverlichting met een bewegingssensor gekozen wordt dan bespaar je hiermee niet alleen elektriciteit doordat het licht niet continu blijft branden, maar ook voor een schrikeffect voor inbrekers die dachten dat zij ongezien de blokhut konden betreden.

Bron: “slotenmakersarnhem.nl