...

Tuinhuisjes in de stad

Een tuinhuisje kan de ideale oplossing zijn wanneer u niet genoeg ruimte hebt. U kunt ervoor kiezen om zelf een tuinhuisje te bouwen, maar u kunt ook eenvoudig bouwpakketten kopen bij de meeste doe-het-zelf zaken. Ook op internet zijn er diverse mogelijkheden wat betreft het kopen van betaalbare pakketten. Een gemiddelde huiseigenaar weet precies wat we bedoelen, te veel opbergruimte hebben bestaat niet. Het is nooit overbodige luxe om extra opbergruimte te hebben. Op den duur is de ruimte op zolder of in de kelder wel vol, een tuinhuisje zou daar dus uitkomst kunnen bieden.

Een tuinhuisje wordt doorgaans gebruikt om gereedschap in op te slaan, maar wordt ook vaak gebruikt als hobbyhok voor man en/ of vrouw. Een tuinhuisje heeft dus diverse doeleinden, maar er moet wel ruimte zijn voor een dergelijk huisje. Vaak woont men relatief groot of heeft deze in ieder geval een grote tuin waar het tuinhuisje geplaatst kan worden. Dat is anders als u bijvoorbeeld in de stad woont en u daar graag een tuinhuisje wilt plaatsen. U zult dan rekening moeten houden met een aantal factoren.

Waar houdt u rekening mee?

Een tuinhuisje in de stad kan enorm handig blijken als deze eenmaal een plekje heeft gevonden. Hieronder vindt u een aantal aandachtspunten waar u in elk geval rekening mee moet houden als u een tuinhuisje in de stad gaat of wilt plaatsen:

●     U heeft waarschijnlijk een stuk minder ruimte in de stad dan wanneer u in een dorp of op het platteland zou wonen. Hou dus rekening met de ruimte die u heeft voor het plaatsen van een tuinhuisje, maar ook de hoeveelheid ruimte die u overhoudt als het tuinhuisje er eenmaal staat;

●     Heeft u een eigen tuintje of een groentetuintje waar het tuinhuisje wordt geplaatst? Hou rekening met het afdoende afsluiten van het tuinhuisje. Weer inbrekers of ongenode gasten die uw tuinhuisje willen gebruiken als onderdak of om simpelweg goederen te stelen. Denk dus om kwalitatieve sloten;

●     Gaat u voor een tuinhuisje van beton, kunststof of van hout? Er zit aardig wat verschil in kosten, maar ook in vereist onderhoud.

●     Gaat u het tuinhuisje zelf bouwen of laat u het tuinhuisje plaatsen door een bouwbedrijf?

●     Koopt u een standaard bouwpakket of laat u een tuinhuisje op maat maken?

Wanneer u bovenstaande punten in acht neemt dan kunt u ongetwijfeld een gerichte keuze maken. Er zijn diverse mogelijkheden als het gaat om materialen, formaten en ontwerpen. Er is voor ieder doeleinde wel een geschikt tuinhuisje te vinden, óók als u op zoek bent naar een tuinhuisje in de stad. 

Een zin in wat anders?

Kijk eens naar een zeskamp. Dat kan zorgen voor het extra beetje spanning of spel-element bij uw bedrijfsuitje!