Terug naar weblog overzicht

 

Voorkom een inbraak in je blokhut

02-04-2016

Een blokhut in de tuin is voor veel mensen een must. De blokhut is een perfecte toevoeging aan de tuin en creëert een extra berging. Blokhutten en tuinhuizen zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Vroeger waren er alleen kleine blokhutten verkrijgbaar en werden de blokhutten voornamelijk gebruikt als berging: tuingereedschap, grasmaaiers en opvouwbare tuinstoelen werd in de blokhut gestald. Tegenwoordig zijn er veel grotere blokhutten verkrijgbaar waardoor de functionaliteit van de blokhutten toegenomen is. De meeste blokhutten worden nog steeds als berging gebruikt. Zo kun je in een grotere blokhut een hele loungeset kwijt, waardoor deze in de winter niet buiten hoeft te blijven staan. Maar wat veel mensen niet weten is dat je een blokhut voor nog veel meer kunt gebruiken! Een blokhut met veel ramen en openslaande deuren kan uitstekend gebruikt worden als comfortabele tuinkamer. Door de blokhut om te bouwen tot tuinkamer kun je ook tijdens de koude dagen genieten van je tuin. Daarnaast zijn blokhutten perfect in te richten als tuinkantoor of klusruimte.

 

De mogelijkheden met een blokhut zijn eindeloos geworden en de blokhut wordt niet meer alleen gebruikt als berging. Hierdoor staan er ook steeds meer waardevolle spullen in. Dieven weten dit inmiddels en er wordt vaker ingebroken in blokhutten. Het is daarom aan te raden om je blokhut te beveiligen. Maar hoe houd je de inbrekers nu buiten?

 

1. Sloten op deuren en ramen

De andere belangrijke maatregel is een slot op alle deuren en ramen. De ramen en deuren van de blokhut moeten allemaal op slot kunnen. Zelf een klein raam bovenin je blokhut dient beveiligd te worden. Een goede inbreker kijkt naar alle sloten en weet ook precies hoelang die met een slot bezig is. Als de inbreker denkt dat die te lang bezig is, gaat die het sneller ergens anders proberen.

 

2. Goede verlichting

Verlichting boven de deur van je blokhut schrikt inbrekers af. Een inbreker wil immers niet graag in de schijnwerpers staan. Het meest effectieve is nog een licht dat gaat branden als er iets beweegt. Dit kan ervoor zorgen dat de inbreker schrikt en er snel vandoor gaat.

 

3. Een schutting

Een schutting om je tuin biedt veel privacy, maar een schutting is ook uiterst geschikt om inbrekers tegen te houden. De schutting zorgt er namelijk voor dat inbrekers minder makkelijk in je tuin en zo bij je blokhut komen.

 

Deze drie puntenzorgen ervoor dat het moeilijker is voor de dief om in te breken in de blokhut en houden de dieven uit je blokhut. Maar een blokhut staat vaak onbeheerd in de achtertuin, waardoor een inbreker onbespied zijn werk kan doen. Het kan daarom verstandig zijn om je blokhut uit te rusten met camerabewaking. Camerabeveiliging zorgt voor identificatie en werkt preventief. De camera zorgt er als eerste voor dat de inbreker geïdentificeerd wordt. De beelden van de dader kunnen als bewijsmateriaal aan de politie worden meegegeven. Als tweede schrikt een bewakingscamera inbrekers af. Een inbreker wil niet gefilmd worden tijdens zijn werkzaamheden. Daarnaast zorgt een camerabewaking er ook nog eens voor dat een inbreker minder snel terugkomt.Door de camera kan de inbreker herkent worden en dit vergroot de kans dat hij gepakt wordt.

 

Kortom, camerabewaking kan de kans op een inbraak in je blokhut verkleinen. Maar vergeet de andere bovenstaande punten ook niet. Deze zijn namelijk ook ontzettend belangrijk om de dieven uit je blokhut te houden!