Terug naar weblog overzicht

 

Wat heb je allemaal nodig als je gaat verhuizen?

04-08-2021

Wat heb je allemaal nodig als je gaat verhuizen?


Bij een geplande verhuizing denk je na over hoe je de inboedel van je woning op de plek van bestemming krijgt. Het is echter ook belangrijk om te denken aan de inboedel van bijvoorbeeld blokhutten, tuinhuizen of tuinkantoren. Zo geldt dat eveneens voor de spullen die buiten in de tuin staan, zoals planten in potten die meegaan naar het nieuwe huis. Om alle spullen naar het nieuwe huis te brengen, heb je verschillende zaken nodig, zoals verhuisdozen. Ga in elk gevalgeen verhuisdozen huren als je graag van de voordelen van vrijheid en flexibiliteit wilt profiteren.


Verhuisdozen voor kleine spullen

Verhuisdozen zijn een van de zaken die je echt nodig hebt als je gaat verhuizen. De dozen zijn ideaal om kleine spullen te vervoeren. Denk maar aan tuingereedschap dat in je blokhut of tuinhuis ligt, maar ook aan een bureaulamp uit je tuinkantoor. Kleine spullen zijn gemakkelijk in te pakken in een verhuisdoos. Mocht je ruimte over hebben in een doos dan is deze op te vullen met materialen als handdoeken. Weet je niet hoeveel verhuisdozen je nodig hebt? Doorgaans zijn twintig stuks voldoen voor een eenpersoonshuishouden en geldt voor een gezin van drie kinderen dat je er veertig nodig hebt.


Transport voor de verhuizing

Je kan het inpakken van spullen in verhuisdozen in etappes doen. Zo pak je eerst de spullen in die je minst gebruikt of pas weer nodig hebt na de verhuizing. Om de inboedel te verhuizen, is er natuurlijk transport nodig. Bedenk daarom vooraf of je het transport voor de verhuizing uitbesteedt of het zelf gaat doen. In de eerste situatie is het handig om offertes bij verhuisbedrijven op te vragen. In de tweede situatie is aan te raden om te kijken wat voor verhuiswagen je nodig bent. Wellicht volstaat een bestelbus of heb je een kleine vrachtwagen nodig.


Verhuismateriaal voor de verhuizing

Naast verhuisdozen en het regelen van het verhuistransport is het ook handig om oververhuismateriaal voor je verhuizing te beschikken. Daarbij kan je onder meer denken aan praktische verhuisstickers om op de dozen te plakken. Zo zijn de verhuisdozen voor een slaapkamer gemakkelijk te onderscheiden van de verhuisdozen van de spullen uit je blokhut. Ook een ducktape dispenser met tape komt goed van pas als praktisch verhuismateriaal. Zo zijn er ook speciale hoezen als verhuismateriaal ter bescherming voor stoelen, fauteuils, banken en matrassen. Een verhuisdeken komt bovendien van pas tijdens het vervoer van spullen. Daarmee voorkom je bijvoorbeeld dat een grasmaaier uit je tuinhuis je favoriete schilderij beschadigt.