Terug naar weblog overzicht

 

Wat te doen voor een goede tuin?

05-12-2015

Wanneer u van plan bent om uw tuin te verbouwen of het nodige aan te passen, bent u hier op de goede pagina belandt. Het aanpassen, inrichten en uittekenen van veranderingen in een tuin is namelijk niet gemakkelijk. Daarom raden wij u aan om uzelf in te lezen, voordat u daadwerkelijk aan de slag gaat met de tuin. Wij wensen u bij voorbaat veel succes met de tuin!

Gazon

Bent u van plan om een gazon aan te leggen? Dan is het goed om hier het geschikte jaargetijde voor te kiezen. Vooral in de nazomer is het hier de uitgelezen mogelijkheid voor. De zaden zullen sneller ontkiemen door de weersomstandigheden en doordat de grond nog ‘warm’ is door de nasleep van de zomerse periode. Is het aanhoudend droog? Dan moet u de grond goed besproeien om uitdroging te voorkomen.

Beplanting

Wanneer u in de zomer rozen of dergelijke bloemen in de tuin heeft geplaatst, hoeft u deze niet meteen te verwijderen wanneer het kouder of natter gaat worden. U kunt deze gerust nog een tijdje laten staan, maar moet er wel aandacht aan besteden. Hierdoor kunt u de aanmaak van nieuwe bloemen verlengen.

Net nieuwe planten en/of bloemen aangeschaft? Dan is het verstandig om deze te laten ontkiemen en bij reeds geplaatste planten en/of bloemen te plaatsen. Hierdoor zijn de planten en/of bloemen sneller sterk, voordat de winter begint.

Decoratie

Wanneer u de tuin nog meer wilt aanvullen en meer sfeer erin wilt creëren, kunt u decoratie toevoegen aan de tuin. Zo is het leuk om aan de schutting of de omheining decoratieve artikelen te hangen, zoals een klok, een schilderij of een spiegel.

Heeft u veel ruimte over? Dan kunt u ervoor kiezen om een blokhut te plaatsen. Dit is natuurlijk leuk voor de kinderen, maar ook wanneer u een hobby wilt beoefenen. U kunt hier uw eigen plek creëren, zodat u hier rustig aan het werk kunt. Ook kunt u geschikte tuinbeelden aanschaffen. Dit hangt natuurlijk van de stijl van uw tuin af, maar er is altijd wel een geschikt tuinbeeld te vinden die past bij uw behoeften.