Watervoorziening voor een blokhut

De beschikking over water hebben in je blokhut is altijd fijn. De mogelijkheid hebben om water te gebruiken om te drinken, koken of wassen is iets waardoor je tijd in de blokhut een stuk aangenamer zal zijn. Afhankelijk van de locatie van de blokhut kan het echter moeilijk zijn om de watervoorziening met waterleidingen te regelen. Als de blokhut in de achtertuin staat dan is het geen probleem om deze op de waterleidingen van het huis aan te sluiten. Is de blokhut echter in een bebost gebied is gelegen dan is deze optie vaak niet meer mogelijk. In dat geval moet er gebruik worden gemaakt van watertanks. In dit artikel deelt http://deloodgieterutrecht.nl/ een aantal tips hoe je het beste de beschikking over water kunt krijgen in een afgelegen blokhut.

Regenwater en drinkwater

Als we het over de watervoorziening voor een blokhut hebben dan moeten we onderscheid maken tussen de verschillende doeleinden waar het water voor gebruikt wordt. Voor drinkwater hanteren we namelijk andere eisen dan voor water om de ramen mee te wassen. Water dat we gebruiken om te drinken en onszelf te wassen moet perse zo schoon mogelijk zijn. Dit water wordt in de watertank bewaard en hier moeten we zo zuinig mogelijk mee omspringen. Daarom is het een goed idee om ook regenwater op te vangen in een regenton. Dit water kan vervolgens gebruikt worden om de tuin water te geven en spullen schoon te maken zodat we zuiniger met het schone water om kunnen gaan.

Hoe wordt water gebruikt in de blokhut?

Bij blokhutten die niet op de normale waterleidingen kunnen worden aangesloten maken we gebruik van opslagtanks om het water in op te slaan. Op deze tanks worden pompen geplaatst om het water vervolgens via leidingen op een kraantje aan te sluiten. Door de pomp staat er voldoende druk op het water. Door deze druk komt het water gewoon uit de kraan zoals je dit gewend bent. De druk zorgt er ook voor dat er bijvoorbeeld met het water gedoucht kan worden en ook de tuin besproeid kan worden. Mocht je ook de beschikking willen hebben over warm water in een blokhut met watertanks dan moet er tussen de tank en de kraan een boiler worden geplaatst. Hiervoor is echter ook een elektriciteitsvoorziening voor nodig.

Zo zie je maar dat er in alle blokhutten voor een watervoorziening gezorgd kan worden. En met enkele handige toepassingen kan zelfs een soortgelijke situatie als thuis gecreëerd worden.