Welke mogelijkheden zijn er allemaal in mijn tuin?

Verhuisd, nieuw huis gekocht of gewoon uw tuin laten verbouwen? U heeft in al deze situaties inspiratie nodig voor het inrichten van uw nieuwe tuin. Belangrijk om te weten bij de inrichting van uw tuin is dat u rekening houdt met de mogelijkheden. Over het algemeen zijn er 3 soorten tuinen in Nederland, we lichten ze hieronder even kort uit met de bijbehorende mogelijkheden.


1.Weinig werk en onderhoud

Deze optie zien we vaak terug bij relatief kleine woningen en/of personen die alleen wonen en dus minder tijd hebben om allerlei zaken in de tuin te onderhouden. Deze tuin zien we voor ons als een stenen pad, grind eromheen en een aantal kleine (kunst)grasstroken en/of plantenbakken.
Deze indeling zal namelijk heel weinig onderhoud nodig hebben en sluit dus ideaal aan op de wensen van de bewoner.

2. Relatief simpele tuin met eigen ruimte

Deze tuin zien we enorm veel terug in nieuwbouwwijken en/of oudere rijtjeswoningen. Veel gezinnen beschikken over deze tuin en kiezen ervoor om enkele meters (kunst)gras te nemen voor de kinderen en vaak in de achtertuin een mooie zithoek (inclusief veranda). In de voortuin zien we vaak enkel tegels i.v.m. weinig onderhoud. Daarnaast wordt er vaak toch enkel in de achtertuin gezeten en zullen ze daar in de zithoek onder de eventuele veranda ook een mooie loungeset hebben staan.

3. Uitgebreide ruime tuin met allerlei mogelijkheden

Deze mogelijkheid komt vaak enkel voor bij vrijstaande huizen. Een enkele keer ook bij 2 onder 1 kap en/of hoekhuizen. De meeste tuinen zijn namelijk te klein voor deze optie. In deze tuin is er namelijk vaak ruimte voor een jacuzzi, tuinkas(sen), zwembaden en/of andere luxe (extra) producten.
Vaak is deze tuin opgedeeld in meerdere gedeelten, zo kun je gescheiden en ontspannen zitten in je eigen tuin. Vaak in één gedeelte zien we de tuinkas/blokhut die dient als opbergruimte voor de loungeset, tuintafel(s) en stoelen. In sommige gevallen een veranda in de hoek met daaronder een jacuzzi en/of sauna.

Dit zijn in grote lijnen namelijk de drie meest voorkomende tuinen in Nederland. Wil jij meer informatie over één van deze varianten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en wij kunnen meer inspiratie aanleveren en u adviseren.