Terug naar weblog overzicht

 

Wonen in een blokhut, hoe doe je dat?

10-03-2020

Voor steeds meer mensen klinkt het wonen in een blokhut als een droom. Je bent namelijk dicht bij de natuur, je hebt maar weinig nodig om een blokhut in richten. Bovendien is het ook vrij goedkoop! Maar hoe is net nou om in een blokhut te wonen? Waar moet je rekening mee houden als je wilt wonen in een blokhut? Wij geven je hier een aantal handige tips!

 

Op vakantie in je blokhut

Wie wil nou niet het eeuwige vakantiegevoel hebben? Mensen die in een blokhut wonen, ervaren dit vaak wel zo. Daarom zie je ook steeds vaker dat mensen, vooral uit de stad, een groot deel van het jaar in een blokhut of tuinhuisje wonen. Maar net als op vakantie kan het wonen in een blokhut met beperkingen komen. Het is daarom verstandig om slim gebruik te maken van de vaak beperkte ruimte.

 

Hoe een blokhut inrichten?

Een blokhut is vaak slechts 15 m² groot. Je kunt dus begrijpen dat hier lang niet alles in past. Het is daarom belangrijk dat je slim met de ruimte omgaat. Begin met het maken van een prioriteitenlijstje. Zet de voor jou belangrijkste dingen bovenaan. Denk maar aan een bed, keuken, wasmachine en een eettafel. Dat zijn de basics die je wel moet hebben om enigszins comfortabel te kunnen leven.

 

Maak je blokhut persoonlijk

Om je ergens thuis te voelen, is het fijn dat je spullen om je heen hebt die voor jou van waarde zijn. Lees je graag boeken? Zorg dan dat je een boekenkast hebt. Hou je van spelletjes? Zorg dan dat je die in je blokhut hebt. Ook kun je het veel meer thuis laten voelen door kaarsjes, kussens, plantjes en andere decoratie aan te brengen. Dit hoeft niet per se duur te zijn of veel ruimte in beslag te nemen, maar het maakt wel een wereld van verschil!

 

Comfortabel leven in een blokhut

Het is mogelijk om dicht bij de natuur te wonen, maar toch gebruik te maken van producten die je leven een stuk comfortabeler maken. Denk maar aan een koffiezetapparaat, waterkoker, een kleine airco in de zomer of zelfs een airfryer (een kleine heteluchtoven) die je voor allerlei gerechten in kunt zetten. Ben je op zoek naar producten voor jouw blokhut? Kijk dan zeker eens op debeste.com – hier vind je uitgebreide productreviews en overzichtelijke top tiens met de beste producten van dit moment. Op DeBeste helpen onafhankelijke experts je bij het vinden van producten die het beste bij jouw situatie passen.