Heb je net een nieuwe blokhut in elkaar getimmerd of ben je van plan om er binnenkort eentje te plaatsen, dan loont het uiteraard de moeite om op de hoogte te zijn van alle mogelijkheden. Wil je de blokhut achteraf bijvoorbeeld in een eigentijds jasje steken, dan is het zaaks om op voorhand de meest geschikte materialen uit te kiezen. Zo zal niet elke materiaalsoort even makkelijk te verven en/ of te bewerken zijn. Probeer hier enigszins rekening mee te houden zodat je achteraf niet voor (vervelende) verrassingen komt te staan!
Het is beslist; er komt een (nieuwe) blokhut!
Je hebt eindelijk de knoop doorgehakt en besloten om een (nieuwe) blokhut te installeren. Of je nu kiest voor een kant-en-klaar bouwpakket of besluit om de blokhut helemaal op eigen houtje te creëren én installeren, blijft uiteraard een geheel persoonlijke keuze. Toch, dien je op voorhand rekening te houden met bepaalde elementen die uiteindelijk in het verdere productie- én installatieproces wel degelijk aan bod zullen komen. Stel jezelf daarom enkele gerichte vragen!
Waarom wil je een blokhut installeren? Is hij bedoeld als opberghok of tuinhuis waar je allerlei spullen en tuinbenodigdheden kunt in wegbergen? Of zie je de blokhut toch eerder als een ruimte waarin ontspanning en wellness centraal staan? Hoe groot wil je de blokhut hebben en vooral, waar wil je hem gaan plaatsen? Wat is de maximaal beschikbare ruimte die je aan de blokhut kunt en wilt spenderen? Hoe wil je de blokhut achteraf gaan inrichten? Wil je de blokhut bijvoorbeeld verven dan dien je daar alvast rekening mee te houden op het moment dat je besluit de materialen te gaan kiezen.
Kortom, er komt wel heel wat bij kijken wanneer je beslist om voor een blokhut te gaan. Het uitgebreide assortiment en de diverse mogelijkheden maken de keuze nog net een tikkeltje moeilijker. Echter, betekent dit wel dat er voor elkeen wat wils te vinden zal zijn!
Het gebruik en de inrichting van de blokhut
Dat een blokhut diverse toepassingsvelden kent, is niet langer voer voor discussie. Afhankelijk van de verwachtingen en de persoonlijke eisen, kiezen sommigen ervoor om de blokhut als opberghok te nuttigen terwijl anderen het wel degelijk zien als een ruimte waarin ontspanning centraal staat. Vooral in het laatste geval zien we dan ook heel wat diverse manieren van inrichten opduiken alsook verschillende – elk op hun beurt prachtige – interieurs.
Naast een prachtige en uitgebreide waaier aan meubels, kussens en kleuren; beslissen velen om ook de buitenkant van de blokhut zelf in een nieuw jasje te steken. Zo duiken er tegenwoordig her en der witgelakte of rode huisjes op al dan niet aangevuld met groene luiken en dergelijke meer. Indien je jouw blokhut aan hetzelfde lot wilt onderwerpen, moet je uiteraard goed op de hoogte zijn van de mogelijkheden. Uit welke materiaalsoort bestaat de blokhut en met welke verf kun je deze uiteindelijk het best bekleden? Kies overigens voor de uitvoering voor een degelijke verfspuit. Verfspuiten zijn nu eenmaal een handige oplossing om grotere oppervlakken snel en makkelijk onder handen te nemen.
Waarom kiezen voor een verfspuit?
Indien je besluit om je blokhut in een nieuw jasje te steken, dan raden we aan om op zoek te gaan naar een functionele en krachtige verfspuit. Een dergelijk apparaatje wordt aangesloten op een krachtige compressor en blijkt in staat om, makkelijk en snel, relatief grote oppervlakken in de verf te zetten. Bovendien kun je, ongeacht het type verfspuit, kiezen uit diverse soorten verf gaande van lakverf tot bijvoorbeeld tuinolie en latex wat betekent dat er ook voor de blokhut heel wat mogelijkheden zijn.
Rekening houdend met het doel, waarbij je dus de blokhut onder handen wilt nemen, loont het de moeite om op zoek te gaan naar een verfspuit die gebruik maakt van de “Airless” techniek of eentje die gebaseerd is op het principe van “Extra Volume, Low Pressure”. Beide types verfspuiten – onderverdeeld op basis van de techniek waarvoor ze bekend staan – worden aangewend om (relatief) grote oppervlakken zoals wagens en muren in de verf te zetten!