Zo bepaal jij de sfeer buitenshuis

Blokhutwereld.nl Vrouw zit 's nachts op het gras met feestelijke lichten, een sterretje vastgehouden, die de sfeer ongebruikelijk bepalen

Kun jij ook niet wachten op het voorjaar en de zomer? Eindelijk weer een beetje warmte en licht in ons leven. Lekker naar buiten en genieten van lange zwoele avonden. Veel mensen zijn al voorzichtig begonnen met het verwijderen van dode bladeren en afgevallen takken. Hier en daar zie je alweer mensen in de weer met de hogedrukspuit om groene aanslag van stenen en vlonders te verwijderen. Maar weet je hoe je echt je eigen sfeer maakt in je tuin, op je terras of balkon? Precies, met verlichting! En vooral met Led-spotjes zijn de mogelijkheden eindeloos hé. Je kunt ze inbouwen: in de vloer, in de wand en in het plafond. Of je verbergt er een in een grote bloempot zodat die bijzondere plant of boom mooi wordt aangelicht. Laat je fantasie de vrije loop, want je kunt onbeperkt je gang gaan met Led-spots. Ze verbruiken namelijk tot 90% minder energie dan gewone verlichting en ze staan garant voor zo’n 50.000 branduren. Bovendien zijn er waterdichte varianten verkrijgbaar zodat jij je geen zorgen hoeft te maken over een zomers regenbuitje. Ga jij ook inbouw- of opbouwspots plaatsen? In dit artikel vertellen we je onder andere meer over de inbouwspots van ledinbouwspotsleds.nl en geven we je creatieve en praktische tips om je eigen sfeer buitenshuis te realiseren. 

Inbouwen of opbouwen
Er zijn twee mogelijkheden om Led-spots te monteren. Of je laat ze helemaal verzinken in de vloer, muur of het plafond. Of je monteert de spot er tegenaan. Als je verlichting wil die vanuit je terras omhoog schijnt is inbouw een strakke oplossing. Op deze manier kun je gewoon over de Led-spot heenlopen. Het is iets meer werk want je moet gaten zagen en de bedrading onder het terras laten lopen, maar de meeste inbouwspots hebben maar een inbouwdiepte van zo’n 25 millimeter en duidelijke montagehandleidingen dus dat is het probleem niet. Een andere mogelijkheid is om de Led-spot tegen de muur of aan het plafond te schroeven. Het voordeel is dat je geen grote verzinkgaten hoeft te boren. Natuurlijk zijn er behuizingen in allerlei materialen en kleurstellingen. 

Zwoele zomeravonden in gedimd licht
Vrijwel alle Led-spots zijn aan te sluiten op een dimmer zodat je heel makkelijk de lichtsterkte kunt regelen. Dit gaat heel soepel en geleidelijk zonder haperingen. Je kunt natuurlijk gewoon een dimknop monteren, maar het is ook heel goed mogelijk om het dimmen te regelen met een afstandsbediening. Op deze manier creëer jij in een handomdraai een romantische sfeer.