...

Zo maak je van het tuinhuisje een luxe & duurzame omgeving

Blokhutwereld.nl Een vrouw met hoed en korte broek die naast een zwembad staat in een luxe, duurzame omgeving.

Altijd al een overdekt zwembad en jacuzzi willen hebben? Neve CJ Ver- en Afbouw realiseerde dit in het Zeeuwse Zuiddorpe. Voor dit project zijn terrasplanken gebruikt dit voor vijfenvijftig tot vijfenzeventig procent uit gerecycled papier en kunststof bestaat. Het nieuwe tuinhuis beslaat zo’n honderdveertig vierkante meter mét zwembad en jacuzzi.

Onderhoudsarme producten

Dat lijkt wat klein voor beide, maar het zwembad is voorzien van tegenstroom, zodat je toch lekker door kunt zwemmen. De watertoevoer voor dit zwembad én de jacuzzi loopt via het huis. Voor het terras zijn de terrasplanken van ProFi Deck gebruikt, een Fins product dat in Duitsland geproduceerd wordt. Deze planken zijn niet alleen voor de vloer gebruikt, maar in een contrasterende kleur ook voor de bekleding van de zijkanten van het tuinhuis. Over dit product is goed nagedacht. Het is gemakkelijk te onderhouden en wordt in een complete verpakking, inclusief bevestigingsmaterialen, geleverd. Details zijn belangrijk voor een project als deze, dus het systeem heeft een aantal slimme accessoires. Zo heeft ProFi Deck een gepatenteerde oplossing voor traptreden en rubberen strips. Zo kun je de vloer waterdicht maken én je voorkomt dat er vuil tussen de vlonderplanken valt. Heb je bijvoorbeeld een keer wijn gemorst? Geen probleem! Je kunt het gemakkelijk wegvegen en er blijven geen resten achter.

Contrasterend en duurzaam

Voor dit project zijn de terrasplanken op de vloer in een herfstbruine kleur gebruikt, ook wel Autumn Brown genoemd. De zijkanten contrasteren met deze kleur en zijn bekleed met een zwarte kleur, ook wel Night Sky Black genoemd. De terrasplanken hebben een meerwaarde op circulair gebied. De planken zijn namelijk, naast dat ze uit gerecycled papier en kunststof bestaan, ook nog eens voor honderd procent recyclebaar. Volgens de berekeningen staat vijfendertig vierkante meter van dit materiaal gelijk aan vijfhonderd kilo papier en plastic afval. Dit is ongeveer net zo veel als de gemiddelde jaarlijkse hoeveelheid huishoudelijk afval per persoon in Europa.

Ook zijn de planken zeer weersbestendig. Het kunststof bindt namelijk de vezels, waardoor het beschermd wordt tegen allerlei weersinvloeden. De kern is speciaal ontwikkeld met een hoge slagvastheid. Zo blijven de planken splintervrij, zijn ze krasbestendig en kleurvast.

Snel gemonteerd

De binnenkant van het dak is met een 12 mm multiplex afgetimmerd. Het underlayment aan de bovenkant is van een bitumen dakbedekking voorzien. Aan de zijkanten is het dak met boeidelen afgewerkt. Voor dit project is UPM ProFi Deck 150 gebruikt. Deze plank heeft een hol profiel en er zijn meerdere onder-constructies mogelijk. Deze planken zijn voorzien van een kliksysteem, waarmee je ze tot wel zestig procent sneller monteert. Je kunt vrijwel alle werkzaamheden op werkbank hoogte doen, dus je hoeft ook niet continu op je knieën te zitten.

Doe het zelf!

Ben je nog niet zeker van hoe jij jouw nieuwe tuinhuis wil inrichten? Maak dan eens gebruik van de UPM ProFi Deck Planner. Hiermee kun je zelf jouw ontwerp maken én de juiste materialen bestellen.