Onderhoud tuinhuis

Onze blokhutten of tuinhuizen worden door ons veelal blank en onbehandeld aangeleverd. Funderingsbalken zijn standaard geïmpregneerd. Voor het behoud van uw blokhut of tuinhuisje zijn 2 dingen belangrijk: goede ventilatie (bijvoorbeeld ventilatieroosters of het gebruiken van het kantelraam) en het hout beschermen. Beschermen doet u door uw tuinhuis te impregneren en daarna het hout te beitsen of te verven met een vochtregulerend middel. Dit kan natuurlijk in elke gewenste kleur. De eerste keer is het gewenst om het in 2 of 3 lagen aan te brengen en daarna gemiddeld om de 3 à 4 jaar 1 laag. Zo blijft uw blokhut of tuinhuis jarenlang bestand tegen weer en wind. Voor meer informatie omtrent  het verven en beitsen kunt u altijd bij ons terecht. 

Fundering

Een goede fundering is de basis van elk succes, dus ook van een mooi en recht tuinhuis of blokhut. Door het verzakken van de fundering kunnen er bijvoorbeeld problemen ontstaan bij de ramen en deuren waardoor deze niet goed open en of sluiten. Een goede fundering moet altijd vlak, haaks en waterpas zijn. Dit is zeer belangrijk voor een tuinhuis of blokhut, zonder een goede fundering kan een tuinhuis veel minder lang meegaan. 

Garantie en onderhoud

Op al onze tuinhuizen, blokhutten, houten garages en houten chalets zitten 2 jaar garantie op fabricage- en of constructiefouten. Onder deze garantie vallen niet: schade veroorzaakt door mensen, dier of natuurlgeweld of problemen veroorzaakt door een slechte fundering, slecht onderhoud en/of een verkeerd onderhoudsmiddel. Heeft u een tuinhuisje met goede producten behandeld dan heeft u recht op 10 jaar garantie tegen houtrot. 

Tips 

- Plaats een blokhut of tuinhuisje altijd iets hoger dan het maaiveld. Dit in verband met vocht-problematiek. 
- Voordat u de fundering legt, dient u eventuele elektrakabels en buizen t.b.v. de wateraan- en afvoer te hebben neergelegd. 
- Door de natuurlijke werking van hout zal de blokhut in hoogte gaan uitzetten of krimpen. Monteer daarom de wandbalken niet onderling aan elkaar.