Prefab tuinhuis

Een prefab tuinhuis is een tuinhuis die al in de fabriek per wand gereerd is gemaakt. Een prefab tuinhuis is dus zeer gemakkelijk te bouwen. Het monteren van een prefab tuinhuis kan in een middag gedaan zijn. De prefab tuinhuisjes van Blokhutwereld zijn extra verstevigd door een stevig raamwerk aan de binnenkant. Hierdoor zijn deze tuinhuizen zeer stevig en zullen ze bij goed onderhoud zeer lang mee gaan. 
  
Door het grote gemak van de prefab tuinhuizen zijn deze de laatste jaren in enorme opkomst. Het veer-en-groef systeem, dat overigens ook een zeer goed systeem is, maakt plaats voor de prefab tuinhuisjes. De prefab tuinhuisjes hebben als nadeel dat ze niet groot kunnen zijn. Met de wanden van maximaal 3x3m, zijn deze huisjes beperkt tot deze afmetingen. Het is niet mogelijk om een wand van 5 meter te vervoeren. Tevens moeten deze wanden dan zeer goed verstevigd worden: het gemak van de prefab tuinhuis is er niet meer en het kan gewoon simpelweg niet uit. Zo is prefab tuinhuis 3x3m Gelderland het grootste tuinhuis dat Blokhutwereld in haar collectie heeft van prefab tuinhuisjes. 
  

Prefab tuinhuis of niet?

Een prefab tuinhuis is ideaal voor opslag van uw tuinspullen. De tuinhuizen zijn zeer sterk en zullen bij goed onderhoud zeer lang meegaan. Echter het grootste voordeel van een prefab tuinhuis is natuurlijk de lage prijs. Een prefab tuinhuis van Blokhutwereld is ongelooflijk veel waar voor uw geld. Voor slechts €499,= heeft u al een tuinhuis van 2x2m. Ter vergelijking: Blokhut Brabant 2,2x2,2m, 35mm kost bij ons €759,=. En dan te bedenken dat dit echt de laagste prijs van Nederland is.

 

De prefab tuinhuisjes zijn ook zeer goed te gebruiken als houten berging. Door de afmetingen tot maarliefst 3x3m kan er ook zeer veel spullen geborgen worden.

 

Prefab/panelen tuinhuizen zijn makkelijke bouwpakketten en zijn de laatste jaren zeer in trek. De wanden worden kant en klaar in het bouwpakket geleverd, hierdoor kan een panelen tuinhuis zeer snel worden opgebouwd. 
  
Een veel voorkomende gedachte is dat prefab tuinhuizen veel minder stevig zijn dan tuinhuizen die zijn opgebouwd met het veer-en-groef systeem. Dit hoeft niet waar te zijn! De prefab/panelen-huizen van Blokhutwereld zijn zeer stevig, omdat deze aan de binnenkant zijn verstevigd door een houten raamwerk. Hierdoor krijgen de panelen huizen zeer veel extra stevigheid en doen ze in dit geval niet onder voor blokhutten met het veer-en-groef systeem. 
  
De panelen van het prefab tuinhuis pakket worden met bouten en moeren bevestigd. In de uitgebreide handleidingen die Blokhutwereld bij haar produkten voegt staat alles duidelijk uitgelegd, waardoor het monteren van een prefab tuinhuis een koud kunstje wordt. 

Een andere benaming voor een prefab tuinhuis is houtskeletbouw.