Terug naar weblog overzicht

 

Elektricien Utrecht adviseert om je blokhut met LED lampen te verlichten

02-09-2016

Een blokhut in je tuin is natuurlijk fantastisch om op warme zomerdagen lekker van de zon te genieten. Je kunt immers de tuinstoelen voor je blokhut neerzetten en vanaf daar genieten van je mooie tuin. Om echter optimaal van een blokhut gebruik te maken zal je ook verlichting in en rondom je blokhut moeten aanleggen. Wanneer je ’s avonds iets uit de blokhut wilt pakken dan is het natuurlijk handig dat je verlichting in de blokhut hebt waardoor je iets kunt zien. Daarbij willen de meeste mensen ook graag na zonsondergang in de tuin zitten en daarom is het ook belangrijk om de buitenkant goed te verlichten. Voor de verlichting van een tuin en blokhut heb je verschillende opties ter beschikking. De elektricien Utrecht adviseert om de volgende redenen om je blokhut met LED lampen te verlichten.

LED lampen worden minder warm

In een tuinhuis of blokhut die vrijwel geheel uit hout vervaardigd is moet je natuurlijk extra voorzichtig zijn met dingen die heet kunnen worden en een brand kunnen veroorzaken. Een blokhut met gloeilampen verlichten brengt daarom extra risico’s met zich mee. LED lampen zijn een betere keuze voor de verlichting van een blokhut omdat deze lampen minder warm worden. Waar een gloeilamp na lang branden temperaturen kan bereiken waarmee makkelijk een voor aangemaakt kan worden is dit bij LED lampen niet het geval. Deze lampen worden nooit warm genoeg om een ontsteking van brandbare materialen te veroorzaken en zijn daarom een betere keuze voor blokhutten.

Sfeervol met verschillende kleuren

Een ander groot voordeel van LED lampen in een blokhut is, volgens de loodgieter Utrecht, dat deze lampen in allerlei verschillende kleuren verkrijgbaar zijn. Er zijn zelfs LED lampen op de markt die van kleur kunnen veranderen. Hierdoor is het mogelijk om verschillende sferen te creëren met de verlichting in de blokhut. Je kan bijvoorbeeld de blokhut met mysterieus rood licht verlichten of juist ontspannend blauw licht. Daarbij kan ook de sterkte van het licht gemakkelijk gevarieerd worden met LED lampen. Zwakke sfeerverlichting wanneer je zelf niet buiten zit en fellere taakverlichting wanneer je in de zomer buiten in de tuin zit of aan het werk bent in de blokhut.

Besparen op energiekosten

De voordelen van LED lampen beperken zich niet alleen tot een betere veiligheid en de mogelijkheid om verschillende sferen te creëren. De belangrijkste reden dat veel mensen voor deze soort verlichting kiezen is dat de lampen zeer energiezuinig zijn. De keuze voor LED lampen kan je een grote besparing op de energiekosten opleveren. Dit is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. Bovendien meldt de elektricien Utrecht dat de aanschafkosten van LED lampen de afgelopen jaren sterk afgenomen zijn. Hierdoor is dit het goede moment om te kiezen voor LED lampen om je blokhut te verlichten.

Bron: http://elektriciens-utrecht.nl