Hoe fix je de inrichting van een blokhut voor de zomer

Blokhutwereld.nl Een houten terras met rieten meubelen en een tafel, klaar voor de zomerinrichting.

Hoe fix je de inrichting van een blokhut voor de zomer

Je wilt een blokhut kopen, hoe kun je die dan het beste inrichten? Dat is een vraag waar veel tuinliefhebbers zich mee bezighouden. Ze willen die tuin graag een mooie beschutte plek creëren om daar met vrienden en familie tijdens de komende zomer heerlijk samen te zijn. 

Een tuinhuis of blokhut is hot op dit moment. Het is ook zeker een meerwaarde voor je huis terwijl je er samen met je gezin en vrienden ook nog eens veel plezier van hebt en er een gezellige tijd in kunt doorbrengen. 

Hobby

Wie een blokhut aanschaft moet daarbij waarschijnlijk van tevoren hebben bedacht waarvoor die gebruikt gaat worden. Het hangt er natuurlijk ook vanaf hoe groot deze is. In een grote tuin kun je de plek waar je de blokhut neerzet strategisch bepalen. Ga je het gebruiken als studieplek, atelier of hobbyruimte dan is een behoorlijke afstand aan van je huis aan te raden zodat je er heerlijk afgezonderd en rustig aan slag kunt gaan.

Relaxen

Ga je echter voor een plek waar je heerlijk kunt relaxen dan vraagt de blokhut natuurlijk een gezellige, warme en karakteristieke inrichting. Je kunt daarbij kiezen uit een stijl die jou het beste aanspreekt. Om het echte buitenleven te benadrukken is een landelijk thema een optie. Zet je een tuinhuis met veranda neer dan creëer je een heerlijke luxe plek om te zitten. Om het helemaal af te maken installeer je jezelf in een relaxfauteuil zodat je bijvoorbeeld heerlijk van de ondergaande zon kunt genieten. 

Inrichting buiten

Zowel de buiten- als binnenkant van het houten buitenverblijf kun je helemaal naar je eigen hand zetten. Daarbij kun je beginnen met het maken van een moodboard waarbij je je heerlijk uit kunt leven op een groot vel A2 met foto’s en illustraties uit verschillende bladen. Waarbij de tint of houtkleur van de hut bepalend kan zijn voor welke kleuren je gaat gebruiken. Aan de buitenkant kun je bijvoorbeeld een paar mooie robuuste stormlampen hangen of ter decoratie een aantal mooie bloembakken. Landelijk of country-style zijn thema’s die je kunt uitwerken met bijvoorbeeld een hoefijzer boven de deur en een stoere barbecue in de vorm van een barrel. Hierop kun je heerlijke steaks, burgers en maiskolven bereiden afgemaakt met smokey barbecue saus.

Inrichting binnen

Binnen kun je werken met leer, leuke krukken aan een barretje en een lekker leren relaxstoel in bijpassende kleur. Indien er plek is kun je het geheel aanvullen met een lekker loungebank of een lekkere poef. Op de vloer mag de koeienhuid of schapenvacht niet ontbreken. Aan de muren hang je een stoere cowboyhoed, een zadel en een mooi schilderij van een prairielandschap waarin buffels grazen. Als prachtig centerpiece kun je een longhorn schedel aan het plafond hangen.

Heb je daarnaast nog ruimte over dan kun je voortborduren op het thema door de sfeer van een saloon na te bouwen. Als eerste schilder je dan een mooi bord saloon met oude western letters. Een stoere eikenhouten stamtafel maakt het geheel af zodat je er met je vrienden regelmatig een partijtje poker kunt gaan spelen.