...

Hoe maak je je tuinhuis zo aantrekkelijk als mogelijk? Een houten hanglamp mag niet ontbreken

Blokhutwereld.nl Neutrale woonkamer met een minimalistisch design, voorzien van een moderne open haard, houten hanglampen en eigentijds meubilair.

Een tuinhuis heeft in de meeste tuinen van ons land in de eerste plaats een praktische functie. Je ruimt er bijvoorbeeld de kussens van je tuinstoelen in op en de barbecue kan er een plekje krijgen. Ook het tuingereedschap is in de blokhut op te bergen. De praktische opbergfunctie maakt dat je de tuin netjes en opgeruimd houdt. Er zijn echter ook andere functionele toepassingen te bedenken om je tuinhuis of blokhut te gebruiken. Zo is het mogelijk om er een hobbyruimte of loungeplek van te maken of om in het tuinhuisje dieren te houden en in te delen als dierenverblijf. De praktische toepassing is dan ook op meerdere manieren in te vullen. Bij de keuze voor een tuinhuis heb je vast rekening gehouden met het doel, maar ook met de grootte, design, materialen en kleur. Dan is het daarna nog de vraag hoe je jouw tuinhuis zo aantrekkelijk mogelijk maakt, zoals met een houten hanglamp. Er volgen hier nog enkele tips om je op weg te helpen.

Voorzieningen in je tuinhuis: verwarming, verlichting en decoratie

Het is onder meer belangrijk om te denken aan welke voorzieningen je wenst. Bijvoorbeeld een waterleiding om de tuinslang op aan te sluiten. Of verwarming als je het tuinhuis als hobbyruimte gebruikt en er veel tijd doorbrengt. Elektriciteit komt dan natuurlijk ook goed van pas. Je maakt de blokhut extra aantrekkelijk door er verlichting in aan te brengen, zoals met een fraaie houten hanglamp of door een zwarte hanglamp op te hangen. De aankleding van je tuinhuis bepaalt niet alleen het praktisch gemak, maar verhoogt ook de sfeer. Het tuinhuis staat prachtig in je tuin, maar je wilt toch ook dat de binnenkant er mooi uitziet. Vooral als je er veel tijd doorbrengt. Het is bijvoorbeeld ook mogelijk om decoratie aan de wanden te bevestigen of om een leuk tuinsetje met een tafel en stoelen neer te zetten.

Tuinhuis met overkapping

Een tuinhuis met overkapping is op dit moment erg populair en een echte trend in modern ingerichte tuinen. Een dergelijke uitvoering voorziet in een dubbele functie. De buitenruimte leent zich perfect om loungebanken neer te zetten en is dan een ideale plek om te relaxen en om tot rust te komen. Ook in dat geval maakt, voor het bepalen van de sfeer, de aankleding en verlichting het verschil en is het onder meer mooi om een houten hanglamp op te hangen. Of een zwarte hanglamp als dat beter bij de stijl van je tuinhuis met overkapping past. De buitenruimte is natuurlijk net zo mooi te maken als de binnenkant van een tuinhuis zonder overkapping. Wil je optimaal genieten van je tuinhuis en het liefst in alle seizoenen? Dan is het belangrijk om aan verwarming te denken. Onder de overkapping is het bijvoorbeeld ideaal om een terrashaard te plaatsen. Een groot tuinhuis maak je extra aantrekkelijk door er een haard in te plaatsen.Zo geniet je in de lente, zomer, herfst en winter van alle voordelen die je tuinhuis met zich meebrengt.